MOĆ UVJERENJA, VAŽNOST PITANJA I NUŽNOST PROMJENA

Općina Centar organizirala motivaciono predavanje za mlade

Danas je u Multimedijalnoj sali Općine Centar, profesor dr. Kasim Tatić, održao motivaciono predavanje pod nazivom „Moć uvjerenja, važnost pitanja, nužnost promjena“ učenicima četvrtih razreda srednjih škola.
Općina Centar organizirala motivaciono predavanje za mlade

 Maturanti Prve i Druge gimnazije Sarajevo, Srednje medicinske škole, Srednje škole primijenjenih umjetnosti, te Gimnazije Obala, prisustvovali su predavanju pod nazivom „Moć uvjerenja, važnost pitanja i nužnost promjena“, koje je organizovano od strane Općine Centar Sarajevo. 

 

U ime Općine Centar događaju su prisustvovali načelnik Srđan Mandić, pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević te vijećnik Hidajet Porić.

 

Načelnik Mandić poručio je mladima da Opština Centar izdvaja značajna sredstva u cilju kontinuiranog rada na poboljšanju njihovog položaja, aktivnijeg i odgovornijeg sudjelovanja u društvenom životu i stvaranju okruženja kako bi mladi imali veće šanse i perspektivu za bolje sutra.

 

- Opština Centar ima ambiciju da bude prepoznata kao Opština za mlade i zaista, iako to nije naša nadležnost, gdje god možemo, pridružujemo se da pomognemo u poboljšanju uslova našim mladima. Veoma sam ponosan danas kada vas vidim u ovoj sali. Opština Centar je ove godine u svom budžetu planirala preko dva miliona i dvjesto hiljada konvertibilnih maraka za različite projekte podrške mladima i njihovom obrazovanju. Odlazak mladih iz ove zemlje je zaista veliki problem, a moja želja je da se ujedinimo i da zajedno učinimo sve kako bi našu mladost zadržali ovdje. Molim vas da i danas i sutra i svaki drugi dan razmišljate da ne idete iz ove države i da ovoj zemlji i ovom gradu date još jednu šansu. Uvijek postoji neko ko zaista ima namjeru i želju da se bori za vas. Vi treba da budete jedna od generacija koja će iza sebe ostaviti jednu potpuno drugačiju zemlju od ove u kojoj sada živimo. Naše je da vam u tome pomognemo, da vam obezbijedimo uslove, a ovo je predavanje jedan od tih malih doprinosa koje želimo da napravimo, kazao je Mandić.

 

Cilj organiziranja predavanja bio je upoznati srednjoškolce sa najvažnijim odrednicama uspješnog prilagođavanja  i upravljanja promjenama kroz poticanje i ukazivanje na značaj razvijanja kritičkog i kreativnog promišljanja.

 

Osnovna poruka koja se željela uputiti slušaocima jeste da promjene predstavljaju priliku a ne prijetnju, te da je ovladavanje umijećem uspješnog i efektivnog upravljanja promjenama izuzetno važno za uspjeh na svim poljima, od privatnog do poslovnog.

 

Profesor Tatić poručio je mladima da motor koji nas pokreće leži u nama samima, zapravo u našim uvjerenjima, kakva god da ona bila.

 

-Najjači pokretači čovjeka se nalaze u njemu samom, samo treba pronaći put njihove aktivacije. Ništa nije nemoguće, samo u sebi to morate prepoznati i postati najbolja verzija sebe. Moć je u vama samima, poručio je Tatić.