OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA 37.000 KM

Utrošena sredstva za prijevoz predškolaca sa invaliditetom

Iz Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar obavještavaju korisnike da su finansijska sredstva u iznosu od 7.000 KM, koja su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu Općine Centar, za prijevoz predškolske djece i njihovih pratioca utrošena.
Utrošena sredstva za prijevoz predškolaca sa invaliditetom

Pomenuto pravo je ostvarilo devet predškolaca zajedno sa svojim pratiocima kojima Općina Centar osam mjeseci tokom godine finansira prijevoz za potrebe odlaska i povratka za javni linijski saobraćaj (mjesečni kupon za učenika i pratioca) ili za troškove prijevoza putničkim automobilom, bez obzira na udaljenost od mjesta stanovanja do škole. Ovogodišnji javni poziv ostaje aktivan za prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola sa invaliditetom i njihove pratioce. 

Besplatan prijevoz učenika starosti od 6 do 16 godina realizuje se na osnovu sporazuma o zajedničkoj saradnji između Općine Centar i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. 

U Budžetu Općine Centar za 2024. godinu za prijevoz predškolaraca i učenika sa invaliditetom i njihove pratioce ukupno je izdvojeno 37.000 KM.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti