U POVODU DANA OPĆINE CENTAR I MZ „DŽIDŽIKOVAC-KOŠEVO I“

Održan čas historije učenicima nižih razreda o značaju 2. maja

Savjet Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ je zajedno sa upravom Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ organizovao posjetu učenika nižih razreda ove škole mjesnoj zajednici.

Povod posjete je objasnila predsjednica Savjeta Maja Anzulović. 

– Za svaki državni praznik u posjetu zovemo naše mlade učenike kako bismo im ukazali na značaj obilježavanja ovim datuma. Ovaj put smo učenike od prvog do četvrtog ugostili povodom obilježavanja 2. maja Dana Općine Centar i Dana naše mjesne zajednice koji obilježavamo 8. maja. Govorili smo im o majskim dešavanjima u ovom gradu i našoj državi 1992. godine i koliko su značajni ti događaji kada se odlučivala sudbina svih nas. Također smo im govorili o ulozi mjesne zajednice u sistemu funkcionisanja općine kao jedinice lokalne samouprave i koja sva prava mogu da ostvare. 

Djeca su tokom svoje posjete uživala u likovnih radovima koji svojih vršnjaka koji su postavljeni na stalnoj izložbi povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, objasnila je Anzulović koja se zahvalila općinskom načelniku Srđanu Mandiću i Općini centar koji su obezbijedili sokove i slatkiše za mališane. 

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti