Vijesti

05.05.2022.
POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA MLADIH OPĆINE CENTAR
Besplatna projekcija kultnog filma „Valter brani Sarajevo“
U okviru obilježavanja Dana mladih Općine Centar, Komisija Općinskog vijeća Centar za pitanja mladih uz svoje partnere u projektu, organizuje projekciju kultnog filma „Valter brani Sarajevo“ u drive-in kinu.
04.05.2022.
POZIV GRAĐANIMA DA GLASAJU ZA NAJBOLJE IDEJNO RJEŠENJE
Građani biraju izgled parka Hastahana
Općina Centar je čitavu prethodnu godinu posvetila osmišljavanju strategije i uvođenju novog načina promišljanja i planiranja javnog gradskog prostora. U ovom, možemo slobodno reči za naše prostore revolucionarnom pristupu, vrlo značajnu ulogu imaju građani, odnosno korisnici javnog prostora, koji inicijalno svojim direktnim sugestijama, idejama i prijedlozima utiču na formiranje projektnog zadatka, a zatim u konačnici imaju priliku i da odaberu projektno rješenje koje im se najviše dopada.
04.05.2022.
DANI OPĆINE CENTAR I DANI MLADIH OPĆINE CENTAR
Koncert „Tunnel Vision 2022“ u tunelu Ciglane kao poklon mladima
U saradnji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“, Komisije za pitanja mladih i „Creative Industry Resort - Kompanija za energiju“ u subotu 7. maja 2022. godine biće organizovan besplatan koncert pod nazivom „Tunnel Vision 2022“ kao poklon mladima Centra povodom Dana Općine Centar i Dana mladih Općine Centar.
04.05.2022.
Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Centar i obilježavanje Dana odreda Soukbunar
U četvrtak, 5. maja 2022. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1 biće održana svečana sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u povodu 2. maja – Dana Općine Centar.
04.05.2022.
PARK JELENA VITAS UKRAS CENTRALNOG DIJELA GRADA
Sutra otvaranje prvog inkluzivnog parka na području općine Centar
U povodu obilježavanja Dana Općine Centar, u četvrtak, 5. maja 2022 godine u 16 sati planirano je otvaranje Parka Jelena Vitas, na uglu ulica Branilaca Sarajeva i Ćemaluša, kao prvog inkluzivnog parka na području općine Centar.
04.05.2022.
Općina Centar finansijski podržava odlazak mladih sportista na internacionalna takmičenja
Na web stranici Općine Centar: www.centar.ba u rubrici Javni pozivi, konkursi i oglasi objavljen je javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za sufinansiranje odlaska mladih sportista sa područja općine Centar Sarajevo na internacionalna takmičenja.
03.05.2022.
Nastavljene aktivnosti na obilježavanju Dana Općine Centar
Obilježavajući Dane Općine Centar od 2. do 9. maja 2022. godine, u znak sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada tih dana ratne 1992. godine, u utorak, 3. maja, nastavljene su aktivnosti na obilježavanju jednog od najznačajnijih datuma u novijoj historiji ove općine.
03.05.2022.
Čestitka načelnika Mandića povodom Svjetskog dana slobode medija
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić, u ime Općine i u svoje ime, povodom 3. maja Svjetskog dana slobode medija uputio je čestitku svim novinarima i medijskim radnicima u Bosni i Hercegovini.
03.05.2022.
Rukovodstvo Općinskog vijeća Centar čestitalo Svjetski dan slobode medija
Povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, zajedno sa dopredsjedavajućim Irom Adilagić i Benjaminom Isovićem uputio je, u ime Općinskog vijeća - svih vijećnica i vijećnika naše lokalne zajednice, iskrene čestitke svim novinarima i medijskim radnicima.
03.05.2022.
Predstava Zijaha Sokolovića „LIJEVO DESNO GLUMAC”
Povodoma Dana Općine Centar, Komisija za pitanja mladih i JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, organizira pozorišnu predstavu Zijaha Sokolovića „Lijevo Desno Glumac”, koja predstavlja kombinaciju predstave, predavanja, team buildinga i radionice.
02.05.2022.
U utorak 3. maja biće nastavljene aktivnosti na obilježavanju Dana Općine Centar
Obilježavajući Dane Općine Centar od 2. do 9. maja 2021. godine, u znak sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada tih dana ratne 1992. godine, u utorak 3. maja planirane su sljedeće aktivnosti na obilježavanju jednog od najznačajnijih datuma u novijoj historiji ove općine.
02.05.2022.
Povodom obilježavanja Dana Općine Centar položeno cvijeće na spomen-obilježja
U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, delegacije Općine i boračkih udruženja, koje su predvodili predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo i načelnik Srđan Mandić, danas su obišli Šehidsko mezarje Kovaći i spomen obilježje Vječna vatra i Spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine, te tom prilikom položili cvijeće i odali počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama tokom protekle agresije na naš grad i državu Bosnu i Hercegovinu.
02.05.2022.
Načelnik Mandić na bajramskom prijemu kod reisu-l-uleme Kavazovića
Nakon centralne svečanosti u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, povodom Ramazanskog bajrama, u prostorijama Rijaseta Islamske zajednice u BiH upriličeno je tradicionalno čestitanje kod reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića.
01.05.2022.
Počivaj u miru legendo!
Povodom smrti velikana bosanskohercegovačkog fudbala Ivice Osima, načelnik Općine Centar Srđan Mandić, u ime Općine Centar i svoje lično ime, uputio je izraze najdubljeg saučešća porodici i prijateljima velikog čovjeka.
01.05.2022.
Općinsko vijeće Centar: Otišao je velikan bh. fudbala Ivica Osim
Povodom smrti velikana bosanskohercegovačkog fudbala Ivice Osima, rukovodstvo Općinskog vijeća Centar, zajedno sa vijećnicama i vijećnicima uputilo je riječi iskrenog i dubokog suosjećanja porodici naše fudbalske legende, ali i kompletnoj sportskoj javnosti naše zemlje.
01.05.2022.
Bajramska čestitka načelnika Mandića
Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, u ime Općine i u svoje ime, čestitao je reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u cijeloj Bosni i Hercegovini nastupajući Ramazanski bajram.
01.05.2022.
Bajramska čestitka rukovodstva Općinskog vijeća Centar
Povodom velikog muslimanskog blagdana Ramazanskog bajrama, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, zajedno sa dopredsjedavajućim Irom Adilagić i Benjaminom Isovićem uputio je, u ime Općinskog vijeća - svih vijećnica i vijećnika naše lokalne zajednice, iskrene čestitke svim muslimanima u Bosni i Hercegovini.
30.04.2022.
BESPLATNA ŠKOLA PLIVANJA ZA 650 OSNOVACA
Načelnik Mandić podijelio diplome o uspješno završenoj školi plivanja
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević boravio je u posjeti Olimpijskom bazenu na Otoci gdje je uručio diplome o uspješno završenoj školi plivanja učenicima Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“.
29.04.2022.
POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA MLADIH OPĆINE CENTAR
Besplatna projekcija kultnog filma „Valter brani Sarajevo“
U okviru obilježavanja Dana mladih Općine Centar, Komisija Općinskog vijeća Centar za pitanja mladih uz svoje partnere u projektu, organizuje projekciju kultnog filma „Valter brani Sarajevo“ u drive-in kinu. Projekcija filma ja zakazana za naredni petak 6. maja sa početkom u 21 sat na velikom parkingu stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.
29.04.2022.
U ponedjeljak 2. maja počinje obilježavanje Dana Općine Centar
Na osnovu odluke Organizacionog odbora za realizaciju programa aktivnosti obilježavanja Dana Općine Centar, obilježavanje jednog od najznačajnijih datuma u novijoj historiji središnje gradske općine će početi u ponedjeljak 2. maja i kako je predviđeno trajat će do 9. maja 2022. godine.