„NEPOVRATNA DIGITALIZACIJA DRUŠTVA – TEHNOKULTURA“

Općina Centar podržala održavanje međunarodne konferencije

Općina Centar Sarajevo podržala je održavanje međunarodne interdisciplinarne naučne konferencije „Nepovratna digitalizacija društva – tehnokultura“, koja se održava 13. i 14. maja na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Naime Fakultet političkih nauka Sarajevo obratio se Općini Centar za podršku u organizaciji međunarodne interdisciplinarne  naučne konferecije „Nepovratna digitalizacija društva – tehnokultura“, na kojoj se govori o temama i izazovima novog doba.

Konferenciju je u ime Općine Centar kao finansijera otvorio pomoćnik načelnika za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Haris Sijarić.

 Konferencija je okupila više od 80 intelektualaca i istraživača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, koji će u okviru osam panela obuhvatiti širok raspon tematskih cjelina, počevši od tehnike i tehnologije u digitalnom dobu u kontekstu transhumanizma i biopolitike, digitalizacije i biotehnologije u tehničkim i prirodnim znanostima, preko diplomatije, (geo)politike i društvene kontrole, do religije, aktivizma i umjetnosti u digitalnom dobu.

Konferencija će također istražiti digitalnu transformaciju profesija i organizacijske kulture, kao i pitanje digitalne dehumanizacije, poziciju umjetne inteligencije i društvenih promjena iz etičke i obrazovne perspektive, te iz ugla medijskih i informacijskih nauka.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti