DAN OSNOVNE ŠKOLE „HASAN KIKIĆ“ – 15. MAJ

Osnovci posjetili Općinu Centar i MZ „Crni vrh-Gorica“

U povodu Dana Osnovne škole „Hasan Kikić“ – 15. maj, danas su učenici šestog razreda u pratnji svoje razrednice Almase Torlak i socijalne radnice Admire Hrelja posjetili Općinu Centar gdje ih je ugostio općinski načelnik Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević.

–Ove godine u čast osnivanja naše škole odlučili smo pored tradicionalnih školskih priredbi organizovati posjetu učenika naše škole institucijama od značaja za obrazovni rad. Pored Općine Centar također su učenici drugog odjeljenja posjetili Mjesnu zajednicu  „Crni vrh-Gorica“ sa kojima imamo odličnu saradnju. Na ovaj način se želimo zahvaliti na sveukupnoj podršci koju nam Općina Centar godinama pruža. Naša zgrada je zahvaljujući toj podršci dobila novu fasadu sa stolarijom, obnovljena nam je sportska sala, te multifunkcionalni krovni vrt, objasnila je Hrelja te dodala da pored navedenog također Općina Centar finansira nabavku i podjelu besplatnih ruksaka i školskog pribora za prvačiće, odlazak na ekskurziju učenicima završnih razreda, nabavku besplatnih užina za učenike slabijeg imovnog stanja, te finansijski pomaže učenicima Romima za nabavku neophodnih udžbenika i pribora. 

 

Učenici su imali mnogo pitanja za načelnika Mandića koji im je obećao podršku u obnovi vanjskog igrališta i sportskih rekvizita koji su već dotrajali. 

 

–Vi ste naša budućnost i svjesni smo važnosti stvaranja boljih uslova za vaše školovanje. Veliki je broj projekata koje finansijski pomaže Općina Centar u poboljšanju uslova rada i obrazovanja, sa čime ćemo svakako nastaviti. Također smo uspjeli realizovati projekat postavljanja saobraćajne signalizacije i usporivača saobraćaja u ulicama oko škole kako bismo povećali sigurnost učenika. Mjesna zajednica u kojoj je smještena vaša škola je prva u općini Centar koja je pokrivena video nadzorom, naglasio je Mandić kojem je uručena zahvalnica za sveukupnu podršku odgojno-obrazovnom radu škole, kao i likovni rad učenika ove škole. 

 

Tokom posjete Mjesnoj zajednici „Crni vrh-Gorica“ predsjednik Savjeta MZ Midhat Kazaz je objasnio učenicima šestog razreda koje su nadležnosti mjesne zajednice kao dijela jedinice lokalne samouprave i na koji način oni mogu ostvariti svoja prava.

 

Osnovna škola „Hasan Kikić“ Sarajevo počela je sa radom davne 1956. godine pod nazivom Šesta narodna osnovna škola kada je formirano 8 odjeljenja sa 288 učenika, a nastava je izvođena u objektu sa 4 učionice. Naziv Osnovna škola „Hasan Kikić“ dobila je 15. maja 1957. godine. Od svog osnivanja škola je funkcionirala kao četverorazredna osnovna škola, a od 1963. godine prerasta u osmorazrednu osnovnu školu. Danas u ovoj javnoj ustanovi nastavu pohađa 422 učenika. 

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti