U POVODU DANA OPĆINE CENTAR

Održan 12. tradicionalni turnir u streljaštvu

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar danas je u streljani u Olimpijskoj dvorani Zetra-Juan Antonio Samaranch održan 12. tradicionalni turnir u streljaštvu pod nazivom „Dani Općine Centar 2024”.

– Drago nam je da smo i ove godine na ovom tradicionalnom turniru, u čast Dana Općine Centar našeg najznačajnijeg datuma u novijoj historiji, okupili u ovako velikom broju takmičare iz cijele Bosne i Hercegovine. Svim učesnicima turnira želim vrhunske sportske rezultate i da ponovo oborite nekoliko državnih rekorda, kazao je Emir Guso, predsjednik Streljačkog kluba „Sarajevo“.    

 

Kako je objasnio Nedžad Fazlija trener Streljačkog kluba Sarajevo i sudija na turniru na današnje takmičenje se prijavio 61 učesnik iz pet klubova iz cijele Bosne i Hercegovine. 

-Takmičenje je organizovano u kategoriji vazdušna puška i pištolj, juniori i seniori u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji. U pojedinačnoj kategoriji takmiče se juniori i juniorke, te seniori i seniorke u obje discipline, dok smo ekipno takmičenje organizovali samo za seniorsku kategoriju.  Najmlađi učesnik ima 11, a najstariji 65 godina, objasnio je Fazlija.

 

U disciplini zračni pištolj za žene ekipno prvo mjesto je pripalo takmičarkama SK „Sarajevo“, dok je drugo i treće mjesto pripalo članicama ekipe SSK „Željezničar“. U  muškoj kategoriji prva dva mjesta su osvojili članovi SK „Sarajevo“, dok je treće pripalo ekipi SSK „Željezničar“. U pojedinačnoj konkurenciji u gađanju zračnim pištoljem najuspješnije su bile Hana Tahirović iz kluba SK „Sarajevo“, drugo mjesto pripalo je Sabrini Drinjaković iz istog kluba, a treće mjesto osvojila je takmičarka Ivana Mirić iz SK „Mladost“. U muškoj kategoriji najuspješniji je Ervin Bejdić SK „Sarajevo“, zatim slijede Emir Guso SK „Sarajevo“ i na trećoj poziciji Ivan Slijepčević iz SK „Mladost“.  

 

U ekipnoj konkurenciji u gađanju zračnom puškom najuspješnije su bile takmičarke SSK „Željezničar“ dok su drugo i treće mjesto osvojile takmičarke SK „Sarajevo“. U muškoj kategoriji gađanja vazdušnom puškom prva dva mjesta su osvojili članovi SK „Sarajevo“, a treću poziciju u ovoj kategoriji su osvojili članovi SK „Strijelac“. U pojedinačnoj konkurenciji u gađanju zračnom puškom najuspješnije su bile Zakira Pušina iz kluba „SSK Željezničar“, drugo mjesto pripalo je Aidi Arnautović iz SK „Sarajevo“, a treće mjesto osvojila je takmičarka Iman Okan iz SK „Sarajevo“. U muškoj kategoriji najuspješniji je Nedžad Džanković, drugi je Amir Memišević i treći Benjamin Fazlija svi iz SK „Sarajevo“. 

Na kraju cjelodnevnog takmičenja podijeljene su za najbolje takmičare medalje, a za najbolje ekipe pehari.  

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti