U SARADNJI SA JU „SREDNJA ŠKOLA PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI“

Postavljena prva mobilna biblioteka na otvorenom

Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić posjetio Srednju školu primijenjenih umjetnosti povodom završetka projekta „Biblioteka na otvorenom“, gdje je u Gimnazijskoj ulici postavljena jedna takva biblioteka.

Naime, načelnik Mandić je prethodno potpisao ugovor u iznosu od 8.000 KM sa direktoricom „Srednje škole primijenjenih umjetnosti“ Elmom Alić Šobot, o realizaciji projekta „Biblioteka na otvorenom“, u kojem su učešće uzeli učenici navedene škole.

 

-Drago nam je da mi kao Opština i na ovaj način pokazujemo da sve ono što naši mladi rade, znamo i vrjednovati. Njihov trud bit će nagrađen novčanim nagradama, a već narede godine ćemo smisliti neki novi projekat u koji ćemo uključiti ovu talentovanu djecu, jer njima samo treba prilika, a mi smo uvijek spremni dati priliku mladima da pokažu svoje znanje i talenat, rekao je načelnik Mandić.

 

Kao što je direktorica Alić Šobot kazala u uvodnom izlaganju, početom godine objavljen je konkurs za idejno rješenje biblioteke na otvorenom, na koji su se prijavila 34 učenika.  

 

-Zahvaljujem se Općini Centar i načelniku Srđanu Mandiću na podršci koju su nam pružili, jer smo na ovaj način potakli naše učenike da se što kreativnije izraze, da probude i takmičarski duh u sebi, ali i da drugi mogu vidjeti rezultate njihovog vrijednog rada. Stručna komisija sastavljena od profesora je odabrala tri najbolja rada, prvoplasirani rad učenice sa smjera reklamne grafike dobio je prvu nagradu, a zajedničkim radom naših profesora taj rad je pretočen u djelo koje možemo vidjeti ispred naše škole, pojasnila je direktirica Alić Šobot.

 

          Prvo mjesto na konkursu za idejno rješenje Biblioteke na otvorenom osvojila je Nejra Mujezinović, drugo mjesto pripalo je Ajši Đuzel, a treće mjesto osvojio je Irfan Sijerčić. Nagrade za osvojena prva tri mjesta obezbijedila je Općina Centar, i to za prvo mjesto 150 KM, drugo 100 KM i treće mjesto 80 KM. 

 

Današnjoj manifestaciji prisustvovala je i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. 

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti