PROJEKAT STAMBENOG ZBRINJAVANJA BORAČKE POPULACIJE

Općina Centar raspisala javni oglas za dodjelu stanova

Općina Centar raspisala je javni oglas za podnošenje prijava za dodjelu u zakup stanova osobama iz boračke populacije pod povoljnim uslovima (1KM po m2).
Općina Centar raspisala javni oglas za dodjelu stanova

Da podsjetimo, načelnik Općine Centar Srđan Mandić i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović ranije su potpisali sporazum o rješavanju stambenog pitanja osoba iz boračke populacije, putem njihovog privremenog smještaja u stambene jedinice kojima raspolaže Općina Centar.

Ministarstvo za boračka pitanja i Općina Centar za navedeni projekt izdvojili su ukupno 200.000 KM, u omjeru 50:50 %, za sanaciju postojećih stambenih objekata.

Javnim oglasom obuhvaćena su tri stana kojima raspolaže Općina Centar, čija adaptacija je u toku, a u skladu sa navedenim sporazumom sa Ministarstvom za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Pravo na dodjelu stanova u zakup ostvaruju lica koja imaju prebivalište na području općine Centar Sarajevo i nemaju riješeno stambeno pitanje, a spadaju u kategoriju lica iz boračke populacije i to:

1. članovi porodice šehida-poginulog borca koji su bili pripadnici Armije RBiH i MUP-a,

2. ratni vojni invalidi pripadnici Armije RBiH i MUP-a,

3. demobilisani borci pripadnici Armije RBiH i MUP-a,

4. nosioci najvećih ratnih priznanja i odlikovanja.

Tekst javnog oglasa sa svim informacijama, kriterijima i obrascima možete preuzeti putem linka https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi   u rubrici Javni pozivi i konkursi.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja javnog oglasa. 

Popunjeni prijavni obrazac sa pratećom dokumentacijom, kojom podnosilac zahtjeva dokazuje ispunjavanje uslova za zakup stana, se predaje u zatvorenoj koverti na protokol Općine Centar Sarajevo, sa naznakom: "Služba za stambene i komunalne poslove, Komisiji za poslove iz stambene oblasti Općinskog vijeća Općine Centar Sarajevo, Prijava na Javni oglas za podnošenje prijava za zakup stanova Općine Centar Sarajevo,“NE OTVARAJ”

Na poleđini koverte obavezno naznačiti prezime, ime i adresu podnosioca prijave.

Neblagovremene, nepotpune i neosnovane prijave neće se uzimati u razmatranje, o čemu će podnosilac prijave biti pismeno obaviješten.

Sve informacije u vezi pregleda stanova mogu se dobiti na brojeve telefona 033/562-343 i 033/562-464.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti