FINANSIJSKA PODRŠKA ZA ODLAZAK NA TAKMIČENJE

Načelnik Mandić ugostio uspješne atletičare

Jučer je načelnik Srđan Mandić, zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević, ugostio članove Atletskog kluba osoba sa invaliditetom NG Sarajevo Omara Bojčića, Željku Šandrk, Dževada Pandžića i predsjednika Kluba Elmedina Bojčića.

Naime, višegodišnja praksa Općine Centar je da u budžetu ove lokalne zajednice izdvaja sredstva za sufinansiranje odlaska sportista na internacionalna takmičenja, kao i za za nagrađivanje istaknutih pojedinaca koji su ostvarili zapažene rezultate na sportskim takmičenjima. Posljednji u nizu takvih primjera je podrška članovima Atletskog kluba osoba sa invaliditetom NG Sarajevo za odlazak na internacionalno para atletsko takmičenje koje se ove godine održava u Češkoj, u gradu Ostrava

Članovi Kluba uručili su načelniku Mandiću i pomoćnici Lejli Dizdarević zahvalnicu za doprinos razvoju sporta za osobe sa invaliditetom, ali i za sveukupnu pomoć i podršku koja im se kontinuirano pruža.

-Svaki vid podrške sportistima za njih je od velike važnosti, pogotovo kada njihov trud bude prepoznat, a ono što radite daje odlične rezultate. Kad god smo dobili podršku za odlazak na velika takmičenja od Općine Centar i načelnika Mandića uvijek smo se vratili sa najsjajnijim medaljama. Tako će nadam se biti i ovaj put, jer već u petak zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar putujemo u Češku na internacionalno takmičenje, kazao je Bojčić.

Načelnik Mandić naglasio je da Općina Centar sa zadovoljstvom pomaže sportiste koji na najbolji mogući način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

- Opština Centar ima izrazito uspješne sportiste, te samim tim nastoji da podrži udruženja, saveze, organizacije i pojedince. Brojne medalje u našu zemlju donose naši paraatletičari. Ponosni smo na svaki vaš rezultat, a budite sigurni da ćemo  vam i u budućnosti biti podrška, poručio je Mandić.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti