Obezbijeđena dodatna sredstva za javnu rasvjetu

U Općini Centar u srijedu, 3. aprila 2019. godine općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa direktorom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirzom Hulusićem i saradnicima na kojem je razgovarano o saradnji i daljim koracima u cilju realizacije pojedinih kapitalnih projekata na području središnje sarajevske općine, kao što su izgradnja i rekonstrukcija saobraćajnica, rješavanje problema saobraćaja u mirovanju, izgradnja IT parka i drugo.

Ovom prilikom potpisan je i aneks Sporazuma za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju javne rasvjete na području općine Centar. Pomenutim sporazumom Općina je ranije izdvojila Zavodu za izgradnju 200.000 KM, a aneksom je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno još 36.000 KM.

 

U okviru pomenutog sporazuma urađena je sanacija, rekonstrukcija i postavljanje javne rasvjete na 39 lokacija u Centru. 

 

U Mjesnoj zajednici „Bardakčije“ postavljeni su novi stubovi javne rasvjete u ulicama Mandrina, Bardakčije, Zaima Šarca i Imamovića i izvršena zamjena dotrajalih stubova u ulicama Bardakčije i Šekerova kod broja 36. U Mjesnoj zajednici „Betanija-Šip“ postavljena je javna rasvjeta u ulicama Gornja Slatina kod broja 29 i Branilaca Šipa kod broja 45. Na području MZ ''Breka-Koševo II“ urađena je nova javna rasvjeta u ulicama Nusreta Fazlibegovića 9 i Patriotske lige kod brojeva 1, 3 i 44. Na Ciglanama je izvršena rekonstrukcija rasvjete na Merhemića trgu, zatim u ulicama Husrefa Redžića 15 i Alipašina 47-55 te postavljanje rasvjetnog tijela u Ulici Prusačka 4. Osim toga, izvršena je sanacija javne rasvjete u tunelu u ulici Hakije Kulenovića. U Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“ postavljena je nova gradska rasvjeta u Alipašinij ulici kod brojeva 25 i 27, kao i rekonstrukcija javne rasvjete u cijeloj ulici Rizaha Štetića, a izvršeno je i izmještanje rasvjetnog tijela u Ključkoj ulici kod broja 4. U Mjesnoj zajednici „Hrastovi-Mrkovići“ postavljena je nova javna rasvjeta u ulici Grdonj kod broja 89. Na Koševskom brdu je postavljena nova javna rasvjeta u ulicama Muhameda Hadžijahića 44 i Antuna Hangija 62. U MZ „Mejtaš-Bjelave“ izvršena je sanacija ulične rasvjete u ulici Nikole Kašikovića, rekonstrukcija javne rasvjete u ulicama Tahtali sokak i Pehlivanuša, postavljena rasvjeta u ulici Envera Čolakovića kod brojeva 2 i 4 i izvršena zamjena drvenog stuba betonskim u ulici Sarač-Ismailova 23. U MZ „Crni vrh-Gorica“ urađena je rekonstrukcija javne rasvjete u ulici Avde Jabučice.

 

Na području Mjesne zajednice „Park-Višnjik“ postavljena su tri dodatna rasvjetna tijela na raskrsnici ulica Bolnička i Višnjik i izvršena rekonstrukcija rasvjete u ulici Stjepana Tomića. Na području Nahoreva postavljena je nova rasvjetna tijela u Nahorevskoj ulici i dva stuba javne rasvjete u ulici Mithata Karića 2-6. U naselju Soukbunar osvijetljen je prostor starog rezervoara gdje je izgrađeno dječije igralište.

 

Na području Mjesne zajednice '“Skenderija-Podtekija'“ izvršena je sanacija javne rasvjete kod dječijeg parka u ulici Hamdije Kreševljakovića, a u ulici Ejuba Ademovića postavljeni su dodatni stubovi javne rasvjete.

 

Na Marijin Dvoru je urađena sanacija javne rasvjete u parku Hastahana i u ulici Koste Hermana. U okviru ovog sporazuma postavljena je i LED rasvjeta u parku ispred Općine Centar.

 

Današnjem sastanku prisustvovali su Vildana Viteškić iz Zavoda za izgradnju KS, a iz Općine pomoćnici načelnika Samir Šehović i Vahid Bećirević te savjetnici Mustafa Resić i Osmo Babić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti