FINANSIRANJE PROJEKATA NEVLADINIH ORGANIZACIJA

Javni poziv za podršku iz budžeta Općine Centar

Javni poziv za podršku iz budžeta Općine Centar

Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine u 2019. godini.

 

Javni poziv je objavljen u ponedjeljak, 8. aprila 2019. godine u „Dnevnom avazu“ i na općinskoj web stranici: www.centar.ba u rubrici Javni pozivi, konkursi i oglasi, a ostaje otvoren do 6. maja 2019. godine.

 

Projekti za koje se traži finansijska podrška, u skladu sa razvojnim ciljevima Općine Centar odnose se na oblasti: obrazovanje, kultura, zaštita okoliša, socijalna politika i zdravstvo te sport. Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 10.000 do 20.000 konvertibilnih maraka.

 

Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno, na jednakim osnovama, za sve registrirane OCD i NVO (udruženje/udruga ili fondacija), u skladu sa važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini.

 

Zainteresirane organizacije civilnog društva detaljne informacije o uslovima za apliciranje i kriterijima za finansiranje projekata mogu pronaći u Smjernicama za aplikante u okviru Javnog poziva.

 

Sve potrebne informacije i prijavna dokumentacija mogu se preuzeti sa općinske web stranice: http://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-konkursi-i-oglasi

 

Informativni sastanak sa zainteresovanim organizacijama „Otvoreni dan“ će biti 25. aprila 2019. godine sa početkom u 13 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12).

 

Pitanja u vezi sa javnim pozivom se mogu postaviti putem e-mail adrese ismeta.demir@centar.ba, a najkasnije do 30. aprila 2019. godine. Odgovori na upite će biti dostavljeni u pisanoj formi u roku tri radna dana od prijema upita.

 

Rok za predaju aplikacija je 6. maj 2019. godine do 16 sati.  

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti