Općina Centar sufinansirala rekonstrukciju sportske sale za dvije srednje škole na Marijin dvoru

U školskoj zgradi na Marijin dvoru koju zajedno koriste Srednja mašinska tehnička škola i Srednja škola metalskih zanimanja, u srijedu 3. aprila 2019. godine upriličeno je svečano otvaranje sportske sale. Rekonstrukciju sportske sale koju koriste dvije srednje škole finansirali su sa po 10.000 marka Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Salu su svečano otvorili direktori ovih škola Hajrudin Granulo i Elmedin Lukač uz prigodan kulturno-zabavni program koji su priredili učenici i njihovi nastavnici.

 

Direktori su izrazili veliku zahvalnost donatorima zahvaljujući kojima su učenici ove škole dobili sportsku salu za nastavne, ali svakako i za vannastavne sportske aktivnosti.

 

-Zahvaljujem se Općini Centar i  Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo što su imali sluha za naše potrebe. Uslovi u ovoj sportskoj sali su zaista bili loši. Donirana sredstva u iznosu od 20.000 KM utrošena su za popravku oštećenih zidova, uređenje svlačionica i zamjenu dijela dotrajale stolarije. Radosni smo što naši učenici konačno imaju modernu salu za tjelesni i zdravstveni odgoj, kazao je Lukač.

 

U ime Općine Centar otvaranju sale prisustvovao je savjetnik načelnika Osmo Babić kazavši da je ovo samo jedan od primjera kako ova lokalna zajednica izdvaja sredstva za poboljšanje materijalnih uslova rada i opremljenosti obrazovnih ustanova, iako to nije direktna nadležnost jedinica lokalne samouprave.

 

-U ime općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića želim kazati da nam je drago da smo danas prisutni na ovoj svečanosti. Općina Centar će i dalje ostati na jednom čvrstom kursu da pomaže obrazovanje, a ovo je još jedan od pokazatelja da želimo biti jedan zaista dobar servis obrazovanju, istakao je Babić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti