Vijesti

06.04.2020.
7. VANREDNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR
Sedma vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u utorak, 7. aprila 2020. godine u 10 sati. S obzirom na donesene mjere, a zbog sprečavanja širenja koronavirusa sjednica će biti održana putem video linka.
06.04.2020.
Počela kampanja „Zaštitna maska za sve“
Svaki stanovnik Centra dobija višekratnu masku i rukavice
S obzirom na sve složeniju situaciju u vezi širenja koronavirusa Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica svakodnevno provodi aktivnosti u borbi protiv širenja ove zarazne bolesti.
06.04.2020.
Uposlenicima i štićenicima Doma Bjelave uručena zaštitna oprema i sredstva za dezinfekciju
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima posjetio je danas Kantonalnu javnu ustanovu „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama, te uposlenicima i štićenicima uručio zaštitnu opremu, višekratne maske i rukavice i sredstva za dezinfekciju, a u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.
06.04.2020.
OBILJEŽEN DAN ŠKOLE PUTEM ONLINE PLATFORME
Drugoj gimnaziji izdvojeno 5.000 maraka za podršku u obrazovnom procesu
U ponedjeljak 6. aprila 2020. godine putem online platforme učenici i profesori Druge gimnazije u Sarajevu obilježili su Dan škole i 115. godišnjicu postojanja i rada.
03.04.2020.
Protestno pismo povodom neistinitog informisanja javnosti
Općina Centar nije nadležna za rješavanje deponije u Ulici Džemila Krvavca
03.04.2020.
Svaki stanovnik općine Centar će dobiti opremu
Počinje kampanja „Zaštitna maska za sve“
Općina Centar Sarajevo provodi kontinuirane aktivnosti u borbi protiv širenja koronavirusa.
03.04.2020.
Zbog neusvajanja dnevnog reda na sjednici Općinskog vijeća
Odložena pomoć privrednicima
Općinsko vijeće Centar Sarajevo u petak 3. aprila 2020. godine po prvi put je zasjedalo elektronskim putem.
03.04.2020.
„Violeta“ donirala proizvode koji će biti distribuirani najugroženijim stanovnicima općine Centar
S obzirom na sve složeniju situaciju u vezi širenja koronavirusa društveno odgovorne kompanije su se počele javljati Općini Centar s namjerom da podrže ovu lokalnu zajednicu i pomognu stanovnicima u nastojanjima da se spriječi širenje zaraze.
02.04.2020.
Krajem aprila završetak radova na montaži druge linije kosog lifta
U decembru 2019. godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktorica firme „Euro Prost“ d.o.o. Gračanica Refija Begović potpisali su ugovor za postavljanje druge kabine kosog lifta na Ciglanama. Vrijednost ovog ugovora iznosi 600.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.
02.04.2020.
Obavještenje za građane preko 65 godina starosti
Članovi „Sarajevo-taxija“ sa volonterima Crvenog križa pomažu najugroženijoj kategoriji stanovništva
S ciljem realizacije mjera na sprečavanju širenja koronavirusa i pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva Općina Centar je angažovala Udruženje „Sarajevo-taxi“ i Crveni križ Općine Centar.
02.04.2020.
Općina Centar izradila podstranicu sa podacima o mjerama i aktivnostima poduzetim u borbi protiv koronavirusa
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u više navrata je naglašavao značaj poštivanja mjera koje su izrečene, a u cilju borbe protiv širenja koronavirusa.
02.04.2020.
Nastavak podrške za ugrožene kategorije stanovnika
Po nalogu Općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića nastavljeno je pružanje pomoći najugroženijoj kategoriji stanovnika, odnosno licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe.
01.04.2020.
Aprilski upisni rok za prvačiće prilagođen vanrednoj situaciji
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je odlučilo da aprilski upisni rok neće biti odgođen s obzirom na vanrednu situaciju zbog koronavirusa.
01.04.2020.
Centar kulture i mladih Općine Centar organizuje besplatan online kurs računarske grafike
Na web stranici Centra kulture i mladih (centarkulture.ba) je objavljen javni poziv za besplatno pohađanje online kursa računarske grafike za sve one koji žele tokom ovih dana izolacije iskoristiti za lično i profesionalno usavršavanje.
31.03.2020.
U predulazu Općine Centar postavljen dezinfikacioni tunel
U cilju efikasne borbe sa pandemijom koronavirusa kao i zaštite stanovnika, ali i uposlenika ove lokalne zajednice Općina Centar na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem nabavila je dezinfekcioni tunel čije je postavljanje završeno danas u natkrivenom predulazu Općine.
31.03.2020.
Članovi „Sarajevo-taxija“ sa volonterima Crvenog križa će pomagati najugroženijoj kategoriji stanovništva
Angažovana Služba za transport
S ciljem realizacije mjera na sprečavanju širenja koronavirusa i pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva Općina Centar je angažovala Udruženje „Sarajevo-taxi“ i Crveni križ Općine Centar.
31.03.2020.
Nakon sjednice Tima za koordinaciju Općine Centar
Predložene dodatne mjere za očuvanje radnih mjesta i firmi
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, na sjednici Tima za koordinaciju koja je održana danas, utvrdio prijedlog novih mjera u cilju očuvanja radnih mjesta, nastavka rada privrednih subjekata kojima nije izrečena mjera zabrane, te pomoći firmama kojima je rad onemogućen odlukom o proglašenju prirodne nesreće na području Federacije BiH.
30.03.2020.
Općina Centar obezbijedila sanitetsko vozilo za prevoz pacijenata do novog izolatorija
Danas je uručeno sanitetsko kombi vozilo koje je Općina Centar nabavila za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu s ciljem provođenja mjera na spriječavanju širenja opasnosti od koronavirusa i efikasnije zaštite i spašavanja ljudskih života.
30.03.2020.
I centri za zdravo starenje u akciji pomoći članovima
Predstavnici tri centra za zdravo starenje Općine Centar su, zbog vanrednog stanja izazvanog pandemijom koronavirusa, pokrenuli veliku zajedničku akciju pomoći svojim članovima.
30.03.2020.
Sjednice Općinskog vijeća će se održavati elektronskim putem
Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je u ponedjeljak 30. marta 2020. godine 6. vanrednu sjednicu.