Objavljen javni poziv za narednu fazu obnove objekta kultnog FIS-a

U okviru projekta obnove dijela prostorija u FIS-u nakon pripremnih radova slijedi faza zanatsko-monterskih radova, što podrazumijeva izvođenje radova na zamjeni gasnih i elektroinstalacija.
Objavljen javni poziv za narednu fazu obnove objekta kultnog FIS-a

Odsjek za javne nabavke Općine Centar je objavio javni poziv za izvođenje radova na zamjeni gasnih i elektroinstalacija u objektu Fiskulturnog doma (FIS).  Javni poziv je objavljen 1. juna na portalu javnih nabavki: https://www.ejn.gov.ba/. Svi zainteresovani u rubrici „Pretraga obavještenja“, mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za ovaj javni poziv, dok samo registrovani korisnici mogu preuzeti tendersku dokumentaciju do 16. juna do 12 sati nakon čega slijedi javno otvaranje ponuda.

 

Radovi na obnovi prizemlja i suterena u lijevom krilu ovog objekta obavljaju se u okviru redovnog održavanja, a u skladu sa strateškim opredjeljenjem Općine Centar i Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ da svi prostori i sportski kapaciteti FIS-a budu stavljeni u službu građana kao krajnjih korisnika.

 

U okviru ovog projekta planirana je zamjena stare i dotrajale stolarije, uvođenje novog sistema grijanja u cijelom objektu, obnova sala i svlačionica, te ugradnja nove LED rasvjete. Prvu fazu projekta obnove FIS i modernizacije poslovanja CSR finansiraju Općina Centar, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, te je jedan dio sredstava obezbijedila JU „Centar za sport i rekreaciju“ iz vlastitih fondova.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti