„Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju“ obilježio 76. godišnjicu

Povodom 76. godina od osnivanja Javne ustanove „Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju“ danas je u prostorijama ovog centra upriličena svečana školska priredba na kojoj su polaznici Centra svojim gostima upriličili prigodan kulturno-umjetnički program.

U ime Općine Centar obilježavanju Dana škole prisustvovali su načelnik Srđan Mandić i njegova pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević. Nakon svečanosti direktorica Centra Meliha Povlakić-Hadžiefendić je svoje goste iz Općine Centar upoznala sa radom i kapacitetima kojima raspolaže ova institucija osnovana davne 1946. godine. Ovom prilikom je, između ostalog, razgovarano o budućim projektima koji će biti realizovani u saradnji Općine Centar i JU „Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju“. Direktorica Povlakić-Hadžiefendić se zahvalila načelniku Mandiću i Općini Centar na dosadašnjoj sveukupnoj podršci koju ova jedinica lokalne samouprave, u skladu sa svojim mogućnostima, pruža ovoj javnoj ustanovi.

 

Osnovna djelatnost ovog Centra, koji je odlukom Vlade Narodne Republike Bosne i Hercegovine, osnovan kao Zavod za rehabilitaciju sluha i govora djece i omladine „Nemanja Vlatković“,  je  odgoj i obrazovanje djece i omladine oštećenog sluha i govora, dijagnostika i rehabilitacija djece i omladine oštećenog sluha i govora. Objekti u kojima je smještena u današnjoj Ulici Asima Ferhatovića 2 su izgrađeni 1964. godine.  

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti