NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE

Završni radovi na asfaltiranju Ulice Kromolj

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa predstavnicima Mjesne zajednice „Betanija“ danas obišao gradilište u Ulici Kromolj gdje su u toku završni radovi na asfaltiranju saobraćajnice.

Projekat finansira Općina Centar u iznosu 215.700 KM. Radovi se izvode na saobraćajnici od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige u dužini od 500 metara.

 

Izvođač radova građevinska firma „Grakop“ je u pripremnim radovima uklonila oštećene ivičnjake i postavila nove. U konstrukciju saobraćajnice ugrađena je nova podloga i tampon, nakon čega su položena dva sloja novog asfalta na površini od 2.700 metara kvadratnih. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su najveći uzročnik propadanja asfaltne konstrukcije na saobraćajnicama, postavljeno je 13 uličnih slivnika, kao i 15 novih šahtova spojenih na gradsku odvodnu mrežu.

 

Ovom prilikom je nivelisano 25 postojećih šibera za vodu, 39 šahtova i 13 rešetki za odvod. Projekat je realizovan na osnovu ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji i sanaciji ulica, kojeg su potpisali načelnik Mandić i direktor firme „Grakop“ Senad Sejdić. Ovim ugovorom osim pomenutog asfaltiranja Ulice Kromolj, obuhvaćena je sanacija dijela Ulice Gornji Kromolj prema Nahorevu, te dijela Ulice Armije RBiH od raskrsnice sa Ulicom Kenana Brkanića prema naselju Poljine. Ovi projekti su realizovani tokom prethodnog perioda.

 

Vrijednost ovog ugovora iznosi 450.700 KM.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti