Naredne sedmice započinje tradicionalni malonogometni turnir „FIS GOL 2022“

U organizaciji Futsal akademije Centar i Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, u ponedjeljak 6. juna 2022. godine započinje tradicionalni malonogometni turnir „FIS GOL“ 2022“, čiji je jedan od pokrovitelja i Općina Centar.

Tim povodom je u petak 3. juna na vanjskom igralištu FIS, gdje je planirano odigravanje svih utakmica, održana press konferencija i izvlačenje parova u svim kategorijama. Ove godine na turniru će učestvovati 68 ekipa u četiri kategorije. Odlukom organizatora, malonogometni turnir počinje 6. juna, a trajat će do 25. juna 2022. godine, gdje će biti odigrano na desetine utakmica.

 

Direktor turnira Đenan Muminović je ovom prilikom svim učesnicima zaželio puno sportske sreće i posebno se zahvalio općinskom načelniku Srđanu Mandiću i kantonalnom ministru kulture i sporta Samiru Avdiću što su i ove godine finansijski podržali ovo takmičenje koje je nekada važilo za najveći turnir u bivšoj Jugoslaviji.

 

-Svake godine imamo sve više prijavljenih ekipa. Ove godine turnir će biti održan u četiri kategoriji dječaci 2012. i 2013. godište, te veterani i seniori koji su najjača kategorija ovog takmičenja. Nagradni fond turnira je 5.000 KM, koji će biti podijeljeni između pobjedničkih timova veterana i seniora, dok smo za dječake osim medalja i pehara pripremili i nagradnu sportsku opremu za najbolje ekipe. Prve utakmice će biti odigrane u kategoriji veterana i seniora, kazao je Muminović.

 

Po 18 ekipa nastupiće u kategoriji dječaci, dok je u kategoriji veterani i seniori prijavljeno po 16 ekipa. Prošlogodišnji pobjednik ovog malonogometnog turnira je ekipa „Popay“.

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti