NAČELNIK MANDIĆ PRISUSTVOVAO OTVARANJU

Općina Centar podržala četvrti po redu OREA Art Market u Sarajevu

Četvrto izdanje OREA Art Marketa otvoreno je danas u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

U ime Općine Centar, koja je finanasijski podržala održavanje ovogodišnjeg OREA Art Marketa, današnjem otvaranju prisustvovao je načelnik Srđan Mandić.

 

OREA Art Market i ove je godine mjesto okupljanja najvećeg broja kreativaca u BiH. Sada već tradicionalni događaj koji okuplja i po nekoliko hiljada ljudi, Orea Art Market i ove je godine pružio sjajnu atmosferu i za učesnike i za posjetioce.

 

Ističući kako je OREA Art Market na jednom mjestu okupio veoma značajan broj mladih poduzetnika, koji hrabro i odvažno rade na svojim brendovima, načelnik Mandić izrazio je zadovoljstvo brojnom posjetom koja pokazuje bitnost organizovanja ovakvih susreta koji imaju višestruku važnost i za učesnike i posjetioce, te naglasio kako je zahvaljujući ovom događaju Sarajevo danas srce regije.

 

-Danas je opština Centar srce Bosne i Hercegovine i cijele regije zahvaljujući OREA Art Marketu. Čast nam je biti dio ove priče koja predstavlja optimalnu kombinaciju humanitarnog i privrednog djelovanja. Raduje me da na ovakvim događajima naši domaći proizvođači imaju priliku predstaviti svoje proizvode, poručio je Mandić.

 

-OREA Art Market je poseban događaj i s radošću i ponosom ističem, svake godine raste sve više i više potvrđujući našu osnovnu ideju, a to je promocija i podrška  ovim mladim, hrabrim ljudima, kreativcima koji s ponosom grade svoje jedinstvene brendove, istakla je Amra Džeko, suosnivačica i brand ambasadorica OREA-a naglašavajući kako je OREA Art Market mjesto susreta, dobre atmosfere i zabave, u kojem jednako uživaju izlagači i posjetioci, a posebno mlade porodice i najmlađi gosti.

 

Današnjem OREA Art Marketu prisustvovao je i visoki predstavnik Christian Schmidt koji nije krio oduševljenje viđenim. Naglasio je da ovaj događaj okuplja obične ljude i građane koji rade i spajaju se, a ne političare kao što je to inače.

 

Ugođaj za cijelu porodicu, u prekrasnom ambijentu Botaničke bašte Muzeja, bio je upotpunjen ponudom ukusnih delicija iz Bistro Zdravo, Gastro Puba i posebno pripremljenih koktela od srane Udruženja barmena ICE, a najmlađi su uživali u Dječijem kutku uz animacije, crtanje na platnu, kreativne radionice, časove pravljenja sapuna uz puno zabave i razne društvene igre.

 

Kao i do sada OREA Art Market ima humanitarni karakter jer je sav prihod od prodaje ulaznica i ove godine doniran Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka” za potrebe Roditeljske kuće. Do sada je kroz ovu humanitarnu akciju OREA Art Marketa, prikupljeno više od 20.000 KM.

 

Prepoznavajući važnost jačanja kreativne industrije i malih obrtnika u BiH, brojni su sponzori već godinama podrška u organizaciji i promociji OREA Art Marketa među kojima su VISA, UniCredit Bank, Bingo i BH Telecom. Za sve posjetioce ove nedjelje Franck i Leda obezbijedili su besplatno osvježenje, a posjetioci su okušali sreću kroz Srećke Lutrije BiH.

 

OREA Art Market ove su godine podržali i Općina Centar, Casa di CAMPARA, EuroplakatBH, EuroExpress brza pošta, ADRIATIC osiguranje, Gama AA security i Arton media.

 

 

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti