POKRENUT POSTUPAK JAVNIH NABAVKI

Nabavka vozila za transport uginulih i oboljelih životinja

Uprava Veterinarske ambulante „Slatina“ se obratila Općini Centar sa zahtjevom za nabavku specijalizovanog vozila za transport uginulih i oboljelih životinja.
Nabavka vozila za transport uginulih i oboljelih životinja

Vozilo bi se u redovnim aktivnostima koristilo za svakodnevni izlazak na teren, što bi u značajnoj mjeri poboljšalo uslugu u svim dijelovima centralne gradske općine.

 

S obzirom da mnoge intervencije u liječenju nije moguće obaviti na terenu ovo vozilo bi pomoglo pri transportu životinja do ambulante gdje bi im se pružila adekvatna njega. Također bi vozilo koristilo kod transporta uklonjenih uginulih životinja do mjesta za neškodljivo uklanjanje. Vozilo bi u slučajevima vanrednih okolnosti prirodnih i drugih nesreća koristila Služba za zaštitu životinja i namirnica životinjskog porijekla formiranoj pri ovoj veterinarskoj ambulanti.

 

Zbog značaja u prevenciji i liječenja životinja načelnik Mandić je izdao nalog Službi civilne zaštite Općine Centar da putem Odsjeka za javne nabavke pokrene proceduru nabavke ovog vozila.

 

Javni poziv je objavljen 6. juna na portalu javnih nabavki: https://www.ejn.gov.ba/. Svi zainteresovani u rubrici „Pretraga obavještenja“, mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za ovaj javni poziv, dok samo registrovani korisnici mogu predati tendersku dokumentaciju do 22. juna do 12 sati nakon čega slijedi javno otvaranje ponuda.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti