Općina Centar nagradila najbolje osnovce

Danas je u prostorijama Osnovne škole „Hasan Kikić“ na Gorici, u organizaciji Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar, upriličena svečanost za 112 učenika devetih razreda iz 11 osnovnih škola sa Centra koji su ostvarili najbolji uspjeh sa prosjekom ocjena 5.0 tokom svog dosadašnjeg školovanja.

Ovom prilikom je načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa Merimom Lendo, direktoricom JU #Biblioteke Sarajevo, najboljim učenicima podijelio članske kartice za sva odjeljenja ove javne ustanove, kao vrstu podsticaja za učenje i buduće uspjehe. – Naši školarci će sa ovim karticama za besplatno članstvo imati motiv da i tokom školskog raspusta posjećuju svoje lokalne biblioteke i na ovaj način unapređuju svoje znanje. Također iz svog iskustva želim da im poručim da i tokom srednje škole i fakulteta nastave sa ovakvim kontinuiranim radom koji je jedini garant za uspjeh. Želim vam puno sreće u nastavku vašeg školovanja. Osim ovih kartica također za najbolje učenike smo obezbijedili pohvale dok ćemo tokom ovog mjeseca novčano nagraditi osnovce sa Centra koji su postigli najbolje rezultate u općinskim takmičenjima iz znanja. Općina Centar želi na ovaj način da stimuliše naše mlade za što boljim obrazovanjem, kazao je Mandić.

 

Današnjoj svečanosti i mini priredbi u čast najboljih osnovaca sa Centra je također prisustvovala i Lejla Dizdarević i Elma Sultanić iz Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar.

03.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
Predstavljeni rezultati projekta „I ja mogu drugačije“
03.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Sutra besplatna edukacija za trudnice i mlade roditelje
03.07.2024.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 16.444 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Ulice Marcela Šnajdera
Više vijesti