Vijesti

25.06.2020.
Sutra uručenje vatrogasnog vozila DVD Bjelave
Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar provela je proceduru nabavke specijalnog vatrogasnog vozila.
25.06.2020.
Uskoro počinje dodjela 560 plastenika
Služba za finansije, privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar je završila sa procedurom obrade pristiglih zahtjeva na objavljeni javni poziv dodjele plastenika.
25.06.2020.
Općina Centar i Institut za razvoj mladih KULT započinju izradu nove Strategije prema mladima u ovoj lokalnoj zajednici
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovor o međusobnoj saradnji sa direktorom Instituta za razvoj mladih KULT Jasminom Bešićem. Predmet ugovora je izrada nove Strategije prema mladima u ovoj općini, a odnosi se na period 2021. – 2025. godina.
25.06.2020.
Produžen rok za prijavu na javni poziv mladima za dostavu planova pokretanja vlastitog biznisa koje bi finansirala Općina Centar
U okviru mjera koje provodi Općina Centar na ublažavanju posljedica izazvanih pojavom koronavirusa, u rebalansu budžeta obezbijeđena su finansijska sredstva za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata mladih.
24.06.2020.
Općina Centar izdala dva nova rješenja za uklanjanje objekata na trasi Prve transverzale
Na inicijativu načelnika dr. Nedžada Ajnadžića u Općini Centar je održan sastanak na temu realizacije izgradnje Prve transverzale na kojem su pored predstavnika Općine također prisustvovali i Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo zajedno sa ministrima iz Vlade KS, kao i Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo.
24.06.2020.
Za rad javnih kuhinja Općina Centar izdvojila 55 hiljada maraka
Općina Centar Sarajevo je u rebalansu budžeta za 2020. godinu obezbijedila 55 hiljada maraka za pomoć u radu javnih kuhinja s ciljem smanjenja posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.
24.06.2020.
Ajnadžić: Žao mi je što predstavnici FK „Sarajevo“ nisu potpisali Memorandum
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao je danas na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ konferenciju za medije na kojoj je predstavio višegodišnja ulaganja ove lokalne zajednice u infrastrukturu stadiona.
24.06.2020.
Finansijska podrška Općini Ilijaš za sanaciju putne komunikacije
Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar je, na nalog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, provela proceduru dodjele finansijskih sredstava za finansiranje sanacije putnih komunikacija na području Mjesne zajednice „Kamenica“ koja administrativno pripada Općini Ilijaš.
23.06.2020.
Započela sanacija dijela Ulice Franca Lehara na Marijin dvoru
Radnici građevinske firme “Grakop“ iz Kiseljaka su tokom dana započeli sa pripremnim radovima na sanaciji dijela Ulice Franca Lehara na Marijin dvoru.
23.06.2020.
Podrška karitativnim organizacijama za rad javnih kuhinja
Općina Centar Sarajevo je u rebalansu budžeta za 2020. godinu obezbijedila 55 hiljada maraka za pomoć u radu javnih kuhinja u svrhu smanjenja posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.
22.06.2020.
Brošura o osnovnim informacija o COVID-19 infekciji Zavoda za javno zdravstvo KS
Javna ustanova „Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo“, uz tehničku podršku USAID-a, pripremila je i izdala brošuru pod nazivom „Sve što trebam znati o COVID-19“.
22.06.2020.
UZ POŠTIVANJE PREPORUKA I MJERA
Nastavljen projekat „365 sport plus“
Budući da je Vlada Federacije BiH donijela odluku o ukidanju stanja nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa, te da je ranije na snagu stupila i odluka o početku rada sportskih i rekreacijskih centara, kao i odluka kojom se sportistima dozvoljava da se vrate u trenažni proces, nastavljena je realizacija projekta „365 sport plus“.
20.06.2020.
Odata počast ubijenim borcima na Skakavcu
U organizaciji JOB „Unija veterana općine Centar“, kod spomen-česme na lokalnom putu Nahorevo-Skakavac, položeno je cvijeće i odata počast za osam ubijenih pripadnika Armije RBiH koje su u junu 1992. godine agresorske snage zarobile i pogubile na putu prema Skakavcu, gdje su pronađena njihova spaljena tijela.
19.06.2020.
Obilazak nove saobraćajnice koja povezuje ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će, zajedno sa svojim saradnicima, u ponedjeljak 22. juna 2020. godine u 10 sati obići lokaciju gdje je u toku izgradnja nove saobraćajnice koja povezuje ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
19.06.2020.
Porodici u čijem domu je izbio požar donirana pomoć
Danas je po nalogu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića uručena pomoć u prehrambenim artiklima porodici Gašaj koja je nedavno doživjela tragediju kada je 9. juna u noćnim satima izbio požar u potkrovlju stambenog objekta u Ulici Pehlivanuša na broju 13.
19.06.2020.
Započeli radovi na ugradnji kotolovnice u Osnovnoj školi „Vladislav Skarić“
U petak, 19. juna 2020. godine u prostorijama Osnovne škole „Vladislav Skarić“ započeli su radovi na ugradnji nove kotlovnice na gas.
19.06.2020.
Uručena pomoć osobama koje su dobile otkaz u vrijeme trajanja nesreće uzrokovane koronavirusom
Danas je u Općini Centar općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, u prisustvu svojih saradnika, uručio zaključke o isplati sredstava za deset lica koja su dobila otkaz u vrijeme trajanja nesreće uzrokovane koronavirusom.
19.06.2020.
Počeli sa radom centri za zdravo starenje na području općine Centar
Nakon više od tri mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa, danas su ponovno otvoreni centri za zdravo starenje na području općine Centar.
19.06.2020.
Obilježen Dan logoraša Općine Centar
U organizaciji Udruženja logoraša Općine Centar u petak, 19. juna 2020. godine ispred Javne ustanove Psihijatrijska bolnica Jagomir polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odata je počast poginulim borcima i logorašima sa područja Nahoreva koji su ratne 1992. godine bili zatočeni u prostorijama ove bolnice.
18.06.2020.
Općina donirala 10.000 maraka Akademiji nauka i umjetnosti BiH
U prostorijama Općine Centar, u utorak, 16. juna 2020. godine sekretar Općine Mirsada Lingo je predsjedniku Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine Milošu Trifkoviću uručila zaključak kojim se iz budžeta ove lokalne zajednice odobrava 10.000 maraka za sufinansiranje programskih aktivnosti ove ugledne naučne institucije.