„FESTIVAL U CENTRU“ U RADIĆEVOJ ULICI

Promocija knjige „Četvrta violina“ obilježila peti dan festivala

Peti dan „Festivala u Centru“, koju drugu godinu zaredom organizuje Općina Centar tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, obilježila je promocija knjige „Četvrta violina“ autora Saše Savića. Promotor i razgovor sa autorom knjige je vodio naš poznati književnik Aleksandar Hemon. Urednik romana i pisac predgovora je Amer Tikveša.

 

Promocija, koju su organizovale Općina Centar i Obala Art Centar u okviru Međunarodnog festivala književnosti „Bookstan u Centru“, je izazvala veliko interesovanje publike tako da je vanjsko dvorište knjižare Buybook bilo premalo da primi sve posjetioce.

 

Saša Savić je jedan od osnivača Omladinskog programa Radio Sarajevo. Rat ga je zatekao u Sloveniji nakon čega odlazi u Prag. Posljednjih 25 godina živi i radi u New Yorku gdje je tokom svoje profesionalne karijere vodio neke od najvećih američkih reklamnih kompanija. U proteklih pet godina dva puta je proglašen menadžerom godine u reklamnoj industriji SAD-a.

 

 

Na promociji prve knjige Saše Savića su bili prisutni načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa vijećnicima Sarom Arslanagić, Alenom Girtom i Nihadom Ukom. Promociji su također prisustvovale i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević i pomoćnica za privredu i poslovne prostore Neira Mlinarević. 

 

Članovi centara za zdravo starenje, kojima upravljaju udruženja „Generacija“ i „Zdravo živi/sretno stari“, su i sinoć dali svoj doprinos Festivalu u Centru, ponovo predstavljajući javnosti sportske aktivnosti kojima se svakodnevno bave u svojim centrima poput korektivno preventivne gimnastike, terapijskih vježbi, stonog tenisa i šaha. Također su svoje učešće uzeli i članovi likovne radionice koji su zajedno sa najmlađima slikali u raznih tehnikama i svoje radove izložili prolaznicima Radićeve ulice.

 

 

Večeras će u okviru manifestacije „Festival u Centru“ javnosti se predstaviti članovi Radničkog kulturno-umjetničkog društva „Proleter“ osnovan davne 1905. godine kao najstarije radničko društvo. Njima će se tokom večeri pridružiti članovi horova „Osmijeh“ i „Ruže“, koji djeluju u dva centra za zdravo starenje u općini Centar.