NAČELNIK MANDIĆ POSJETIO MZ „HRASTOVI-MRKOVIĆI“

Realizacija značajnih infrastrukturnih projekata

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je zajedno sa vijećnicima Općinskog vijeća Centar Belmom Kapo i Alenom Girtom održao sastanak sa stanovnicima Mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“. Sastanak, koji je održan u prostorijama mjesne zajednice u Ulici Panjina kula do 78, vodio je sekretar Elvis Šatrović.

Prisutni građani su iznijeli svoje probleme koji se odnose na kumunalnu infrastrukturu od rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u nekoliko najvažnijih ulica na ovom mjesnom području, asfaltiranje saobraćajnica, postavljanja nove saobraćajne signalizacije i dopunskih tabli sa brojevima i nazivima ulica, izgradnje vrtića i škole, izmjene režima saobraćaja za kombi liniju, zimsko održavanje ulica u padinskim dijelovima općine, spajanje ulica zbog bolje komunikacije...

 

-Stav ove opštinske administracije je da ne asfaltiramo saobraćajnice kao privremeno rješenje već želimo da prvo uradimo zamjenu vodovodnih i kanalizacionih cijevi što je puno bolje za stanovništvo, ali zahtjeva više vremena kao što je to slučaju u Ulici Panjina kula. Problem Kantonalnom javnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ je nestašica vodovodnih cijevi zbog ekonomske krize. Vodovod i kanalizacija su jedino nadležni za realizaciju ovakvih projekata. Na ovom području u narednom periodu planirali realizovati projekte dopune i zamjene saobraćajne signalizacije na 25 lokacija. Kada je riječ o izmjenama i dopunama reda vožnja javnog prevoza za ovo području ugovorit ću sastanak sa ministrom saobraćaja Štetom da vidimo možemo li nekako izaći u susret vašim zahtjevima. Općina Centar će finansirati nabavku kanti za selektivno odlaganje otpada koje ćemo podijeliti u rubnim ulicama kako bismo poboljšali i ovaj segment. Za potrebe KJKP „Rad“ u toku je nabavka velikog kamiona za odvoz smeća za koji smo izdvojili 550.000 KM, objasnio je načelnik Mandić prisutnima.

 

Jučerašnjem sastanku u MZ „Hrastovi-Mrkovići“ su također prisustvovali Fahrudin Tinjak i Emir Huseinović iz Kantonalnog javnog komunalno preduzeća „Rad“, koji su ovom prilikom najavili buduće projekte namijenjene ovom području.

 

U ime Općine Centar prisutni su bili predstavnici Općinskih službi Đenita Bogunić-Kešelj i Vedad Jusić iz Službe za stambene i komunalne poslove, kao i Selma Piljević iz Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu Općine Centar.