Vijesti

17.07.2020.
Memorandum FK Sarajeva je bio na dnevnom redu sjednice i spreman za razmatranje
Načelnik ne donosi odluku ko se može obratiti Općinskom vijeću
Povodom otvorenog pisma Uprave FK Sarajevo od 16. jula 2020. godine u kojem se ističe da predstavnicima ovog kluba nije data mogućnost da se obrate na sjednici Općinskog vijeća, a radi istinitog informisanja javnosti želim da istaknem sljedeće:
17.07.2020.
Uređenje parka Mirze Delibašića i Davorina Popovića
Završetak radova najviše zavisi od vremenskih prilika
Tokom prošle sedmice radnici građevinske firme „Sela“ započeli su radove na uređenju kamene ograde oko parka Mirze Delibašića i Davorina Popovića u centru grada.
17.07.2020.
Održana 53. sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 16. jula 2020. godine održana je 53. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar. Zasjedanje je vodila predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.
17.07.2020.
Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje prijava za odobrenje finansiranja po povoljnim uslovima
Na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjednik Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo Amer Bukvić, danas je u dnevnim listovima Oslobođenje i Dnevni avaz objavljen javni poziv subjektima male privrede za podnošenje prijava za odobrenje finansiranja po povoljnim uslovima.
16.07.2020.
Obezbijeđena sredstva za nastavak rekonstrukcije puta prema Skakavcu
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u sa direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem potpisao sporazum o udruživanju finansijskih sredstava za realizaciju projekta asfaltiranja postojećeg makadamskog puta prema izletištu Skakavac u dužini od oko 750 metara.
16.07.2020.
Sutra predpremijera multimedijalnog performansa „Hadžera“ u Centru kulture i mladih
JU Centar kulture i mladih Općine Centar premijerno će izvesti multimedijalni performans „Hadžera“ u režiji Rijada Ljutovića, posvećen žrtvama ratova u BiH i genocida u Srebrenici.
16.07.2020.
Predraga Pašića niko ne tjera iz stana
Općina Centar Sarajevo raspolaže poslovnim prostorom u Ulici Koševo 14 površine od 115 kvadratnih metara. Navedeni prostor od 1991. godine bez pravnog osnova koristi Predrag Pašić.
16.07.2020.
Do kraja mjeseca završetak radova na sanaciji dijela Ulice Franca Lehara na Marijin dvoru
U dosadašnjem toku radova na sanaciji dijela Ulice Franca Lehara na Marijin Dvoru, koji su započeli 24. juna 2020. godine, radnici građevinske firme “Grakop“ iz Kiseljaka su uspjeli mašinski ukloniti stari oštećeni asfalt i kolovoznu konstrukciju.
15.07.2020.
Sutra 53. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 53. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 16. jula 2020. godine u 10 sati u kongresnoj dvorani hotela Holiday u Ulici Zmaja od Bosne 4.
15.07.2020.
PRODUŽEN ROK ZA ISKAZIVANJE INTERESA
Javni poziv investitorima zainteresovanim za izgradnju podzemnih garaža
Općina Centar Sarajevo raspisala je 22. aprila 2020. godine javni poziv za potencijalne privatne investitore, odnosno privatne kompanije, da pismom namjere iskažu interes da svojim finansijskim sredstvima učestvuju u realizaciji projekata izgradnje javnih podzemnih garaža na području općine Centar Sarajevo, a na zemljištu čiji je vlasnik Općina.
15.07.2020.
Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo nastavljaju zajednički kapitalni projekat izgradnje objekta škole na Šipu
Danas je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anisom Krivićem organizovao zajednički obilazak objekta na Šipu koji se gradi potrebe nove osnovne škole.
14.07.2020.
Obezbijeđena sredstva za sanaciju preostalog dijela Kranjčevićeve ulice
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u utorak, 14. jula 2020. godine sa direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem potpisao sporazum o udruživanju finansijskih sredstava za realizaciju projekta rekonstrukcije i sanacije Ulice Kranjčevićeva, i to od Ulice Fra Anđela Zvizdovića do Ulice Tešanjska.
14.07.2020.
Općina Centar podržala Ljetnu scenu SARTR-a
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je zaključak o izdvajanju sredstava za potrebe održavanja Ljetne scene Sarajevskog ratnog teatra u dvorištu koje dijele sa Osnovnom školom „Musa Ćazim Ćatić“.
14.07.2020.
Načelnik Ajnadžić uputio otvoreno pismo Dini Mustafiću
Ova administracija se zalaže za parkove i trgove, a ne beton
Duboko razočaran i neugodno iznenađen posljednjim istupima Dine Mustafića, a u vezi navodne izgradnje zgrade od sedam spratova u blizini Narodnog pozorišta, upućujem još jedno otvoreno pismo režiseru u nadi da će prestati dezavuisati javnost:
14.07.2020.
Započela sanacija saobraćajnice u Ulici Goruša
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji Ulice Goruša (Mjesna zajednica „Crni vrh-Gorica“), kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka Senad Sejdić, radnici ove firme su započeli sa radovima na sanaciji saobraćajnice na dijelu od 140 metara između ulica Kranjčevićeva i Avde Jabučice.
13.07.2020.
Općina Centar izdvojila 20.000 KM za Sarajevo Film Festival
U Općini Centar Sarajevo u ponedjeljak, 13. jula 2020. godine upriličeno je potpisivanje protokola na osnovu kojeg se iz općinskog budžeta dodjeljuje 20 hiljada maraka Udruženju „Obala Art Centar“ za podršku ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.
13.07.2020.
Mališanima na Šipu predato na upotrebu obnovljeno igralište
Kako je najavljeno radnici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, uspješno su tokom protekle sedmice okončali radove na rekonstrukciji ciciban igrališta na Šipu u Ulici Dejzina Bikića.
10.07.2020.
Predstavnici Općine Centar i JU Dom zdravlja KS na terenu
Ambulanta na Šipu seli u nove prostorije
Danas je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima, te predstavnicima JU „Domovi zdravlja Kantona Sarajevo“, koje je predvodio direktor ove ustanove Muhamed Ahmić, obišao objekat na Šipu gdje je planirano otvaranje nove ambulante za ovo područje.
10.07.2020.
Mališani iz Doma na Bjelavama se ponovo igraju na obnovljenom ciciban igralištu
Kako je predviđeno dinamikom radova Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač i glavni finansijer Općina Centar, uspjela je okončati radove na rekonstrukciji ciciban igrališta u dvorištu Kantonalne javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“.
10.07.2020.
Javni poziv mladima za pokretanje kreativnog IT vlastitog biznisa
Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Centar Sarajevo poziva zainteresovane mlade osobe od 18 do 35 godina s područja Kantona Sarajevo da se prijave za učešće u Programu podrške pokretanju poduzetničkih ideja u oblastima ICT i kreativnih industrija.