Započeli radovi na asfaltiranju dijela Tešanjske ulice

Danas su radnici građevinske firme „Bucomerc“ započeli sa asfaltiranjem dijela Tešanjske ulice.

 

Postavljanje prvog sloja asfalta je krenulo od raskrsnice sa Kalemovom ulicom i kreće se prema Kranjčevićevoj ulici. Kako je najavio predstavnik izvođača radova ukoliko dozvole vremenske prilike tokom dana će biti postavljen prvi sloj asfalta, a sutra drugi završni sloj, tako da bi tokom vikenda mogao biti okončan projekat vrijedan  152.930 KM. Asfaltiranje trotoara sa obje strane ulice za kretanje pješaka je okončano prethodnih dana.

 

Tokom realizacije projekta duž saobraćajnice od 140 metara prvo je uklonjena oštećena asfaltna podloga duž trotoara, te su postavljeni novi betonski ivičnjaci. Kako je predviđeno projektom sanacije nakon ovoga je uklonjen stari asfalt sa saobraćajnice. Prije  postavljanja 1.280 metara kvadratnih novog asfalta urađena je obnova i nivelisanje postojećih šahtova, šibera za vodu i uličnih slivnika. U završnoj fazi radova planirano je postavljanje vertikalne i ocrtavanje horizontalne signalizacije duž obnovljene trase ovog dijela Tešanjske ulice. Za nadzor projekta zadužena je firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Do završetka radova izmijenjen je režim saobraćaja motornih vozila na osnovu odobrenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo. Izmjenama i dopunama budžeta Općine Centar za ovu godinu za rekonstrukciju i održavanje lokalnih i nekategorisanih cesta obezbijeđen je iznos od 2.864.000 KM.