Vijesti

18.06.2020.
Građani mogu dostavljati svoje prijedloge za budžet Općine Centar za 2021. godinu
Služba za finansije, privredu i lokalno ekonomski razvoju Općine Centar je, uz saglasnost načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, u četvrtak 18. juna 2020. godine objavila Javni poziv za dostavu prijedloga projekata iz oblasti lokalnog ekonomskog razvoja, zaštite okoliša, urbanog razvoja i komunalne infrastrukture za Nacrt budžeta Općine Centar za 2021. godinu.
18.06.2020.
Sutra uručenje zaključaka o isplati sredstva osobama koje su dobile otkaz u vrijeme trajanja nesreće uzrokovane koronavirusom
U petak, 19. juna 2020. godine u prostorijama Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1, sala 33) u 10 sati će biti upriličeno uručenje zaključaka o isplati sredstava za deset lica koja su dobila otkaz u vrijeme trajanja nesreće uzrokovane koronavirusom.
18.06.2020.
Za opremanje nove ambulante u Pionirskoj dolini Općina izdvojila 40.000 KM
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je protokol o realizaciji transfera u iznosu od 40.000 maraka JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ na ime sufinansiranja nabavke medicinske opreme i namještaja neophodnog za otvaranje ambulante porodične medicine u Pionirskoj dolini, u Ulici Nahorevska 103.
18.06.2020.
Park na Betaniji svakim danom sve uređeniji
Otkako je Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ ove godine preuzela poslove održavanja zelenih površina i mobilijara u gradskom parku na Betaniji, rekreativci, zaljubljenici u prirodu i sugrađani sve više izražavaju svoje zadovoljstvo načinom na koji se održava ovaj najveći park u Kantonu Sarajevo.
17.06.2020.
Otvoreno pismo načelnika Ajnadžića kolegi Hadžibajriću
Inspekcija Općine Centar radi u skladu sa zakonom i nadležnostima
Povodom pisma pomoćnika načelnika Općine Stari Grad Adisa Hadžovića upućenog načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću, a u vezi uklanjanja „neprimjerenog sadržaja sa javne površine na razgraničenju“, načelnik Ajnadžić je uputio otvoreno pismo načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću:
17.06.2020.
Općina izdvojila preko 600 hiljada KM za 657 stipendista
Još 229 studenata i srednjoškolaca dobilo stipendiju
Poštujući mjere socijalne distance u skladu sa instrukcijama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji, danas je Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora sa deset dobitnika stipendija za školsku 2019/2020. godinu koja nosi naziv „Prof. dr. Husein Kulenović“.
17.06.2020.
U Sarajevu se ovog ljeta otvara multipleks Cineplexx
Povodom najave otvaranja multipleksa Cineplexx u Sarajevu sa osam kino dvorana opremljenih najsavremenijim tehnologijama, u srijedu 17. juna 2020. godine upriličeno je druženje Uprave, partnera, medija te predstavnika vlasti.
16.06.2020.
Općina Centar finansira proširenje i unapređenje video nadzora u osnovnim školama
Radnici firme „Unilab“ d.o.o. započeli su radove na proširenju i unapređenju video nadzora u objektu Osnovne škole „Vladislav Skarić“, a sredstva za pomenutu namjenu obezbijedila je Općina Centar.
16.06.2020.
Sutra počinje potpisivanje ugovora o dodjeli stipendija za još 229 učenika i studenata
U školskoj 2019/2020. godini stipendije u iznosu od 80 KM mjesečno, za deset mjeseci nastavne godine, dobila su 223 srednjoškolca, a po 100 KM mjesečno 205 studenata za šta je u budžetu Općine obezbijeđeno oko 400.000 konvertibilnih maraka. S obzirom da su još 143 učenika i 86 studenata ispunjavali uslove, Općina Centar je izdvojila dodatna sredstva u iznosu od oko 200 hiljada KM kako bi se i za njih omogućila isplata stipendija.
16.06.2020.
Ugrađeni čitači karata novi korak ka odigravanju međunarodnih utakmica
Danas je u VIP loži na stadionu Asim Ferhatović Hase na Koševu u prisustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar, te Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ozvaničen završetak projekta ugradnje čitača karata sa rampama na ovom Olimpijskom stadionu.
16.06.2020.
Označavanjem horizontalne saobraćajne signalizacije završena rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Betanija
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima te predstavnicima građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka obišao Ulicu Betanija gdje su obavljani završni radovi na izradi horizontalne saobraćajne signalizacije duž ove novoasfaltirane saobraćajnice.
15.06.2020.
Počela isplata pomoći osobama koje su dobile otkaz u vrijeme trajanja nesreće uzrokovane koronavirusom
Sa namjerom da pomogne stanovnicima koji su u vrijeme nesreće uzrokovane koronavirusom dobili prekid ugovora o radu Općina Centar je izdvojila u budžetu 200.000 maraka za jednokratne novčane pomoći. Pored niza mjera koje je poduzela u prethodnom periodu, Općina na ovaj način pokušava pomoći još jednoj od ugroženih kategorija stanovništva u nadi da će u što kraćem vremenskom periodu ponovno zasnovati radni odnos.
15.06.2020.
Javni poziv mladima za dostavu planova pokretanja vlastitog biznisa koje bi finansirala Općina Centar
U okviru mjera koje provodi Općina Centar na ublažavanju posljedica izazvanih pojavom koronavirusa, u rebalansu budžeta obezbijeđena su finansijska sredstva za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata mladih.
12.06.2020.
Asfaltirana Ulica Betanija
Uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama, koje su vladale protekle sedmice, kako je planirano dinamikom radova, postavljanjem drugog sloja asfalta okončan je projekat sanacije Ulice Betanija u dužini od oko 470 metara od Alipašine ulice do Gradskog porodilišta „Zehra Muidović“.
12.06.2020.
Otklonjen zastoj na informacionom sistemu Općine Centar
Počelo izdavanje dokumenata iz matičnih knjiga
Ekspertni tim za održavanje informacionih sistema, po nalogu načelnika dr. Nedžada Ajnadžića angažovan je i van radnog vremena i tokom vikenda, te je otklonjen zastoj u funkcionisanju ovog sistema Općine Centar Sarajevo. Time su stvoreni uslovi da od jutros, 12. juna 2020. godine, građani mogu dobiti dokumente izvoda iz matičnih knjiga.
12.06.2020.
ZAJEDNIČKI PROJEKAT OPĆINE CENTAR I NOGOMETNOG/FUDBALSKOG SAVEZA BIH
Završeni radovi na ugradnji čitača karata na stadionu Koševo
U ponedjeljak, 15. juna 2020. godine u 11.30 sati na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ biće ozvaničen završetak radova na ugradnji čitača karata.
12.06.2020.
Murali od danas ukrašavaju stubove mosta na Ciglanama
U nastojanjima da naselje Ciglane učini ugodnijim mjestom življenja, ali i oplemeni njegov izgled, Općina Centar predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za kulture i mladih“ pokrenula je aktivnosti na oslikavanju murala na stubovima mosta na Ciglanama.
11.06.2020.
OTVORENO PISMO VIJEĆNIKU DENISU CHALLENGERU, PREDSJEDAVAJUĆOJ VIJEĆA I PREDSJEDNICIMA KLUBOVA U OPĆINSKOM VIJEĆU CENTAR
Virus ne može uništiti dokumente na papiru, a sve javne nabavke imamo u pisanoj formi
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić uputio je otvoreno pismo vijećniku Denisu Challengeru, predsjedavajućoj Općinskog vijeća i predsjednicima klubova u Općinskom vijeću Centar:
11.06.2020.
Uskoro badminton u kompleksu teniskih terena na Koševu
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, koja u ime Općine Centar kao vlasnika i svog osnivača, upravlja teniskim i pomoćnim nogometnim terenima stadiona na Koševu započela je pripreme terena za badminton u okviru ovog sportskog kompleksa.
11.06.2020.
Započeli radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Ulici mali Soukbunar
Početkom ovog mjeseca započeli su radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Ulici mali Soukbunar, na dionici saobraćajnice koja povezuje ulice Soukbunar i Porodice Foht.