Sanacija stepeništa i pristupne pješačke staze u Ulici Marcela Šnajdera

Krajem protekle sedmice započeli su radovi na sanaciji postojećeg stepeništa i pristupne pješačke staze u Ulici Marcela Šnajdera između brojeva 1 i 3.

 

Nakon povedene procedure javnih nabavki za najpovoljnijeg izvođača radova odabrana je građevinske firma „Sela“, dok je finansijer projekta Općina Centar u čijem ovogodišnjem budžetu je za realizaciju ovog projekta obezbijeđen iznos od 16.564 KM.

 

Na početku radova prvo je uklonjena oštećena betonska konstrukcija starog stepeništa te pješačke pristupne staze koja povezuje ulaze u ova dva objekta kolektivnog stanovanja. Nakon toga je uslijedilo postavljanje podloge kao osnova za izgradnju novog armirano-betonskog stepeništa i staze, koje će u završnoj fazi radova biti popločane kulir pločama. Također je planirana ugradnja rukohvatne zaštitne ograde dužine 20 metara, dok je za adekvatnu odvodnju planirana izgradnja betonskog rigola za odvod površinskih voda. Na kraju realizacije ovog projekta sav građevinski otpad će biti odvučen na gradsku deponiju.  

 

Projekat će biti realizovan na osnovu ugovora za izvođenje radova na investiciono-tehničkom održavanju staza, stepeništa i ograda na području općine Centar kojeg su potpisali načelnik Srđan Mandić i direktor firme „Sela“ Emir Tutić. Osim navedenog projekta ovim ugovorom, čija vrijednost iznosi 347.240 KM, je obuhvaćen još 21 projekat sanacije stepeništa i pješačkih staza u Centru.