UPRILIČEN PRIJEM U OPĆINI CENTAR

Nagrađeni najbolji sportisti općine Centar

Danas je u Općini Centar, povodom Međunarodnog dana mladih koji se obilježava svake godine 12. augusta, upriličen prijem istaknutih mladih pojedinaca koji su tokom ove godine ostvarili zapažene rezultate na sportskim takmičenjima.

Ovom prilikom je načelnik Srđan Mandić zajedno sa vijećnicom Općinskog vijeća Centar Belmom Kapo uručio prisutnima zaključke o dodjeli finansijskih sredstava za postignute rezultate u sportu.

 

–U ovom nadasve ozbiljnom pozivu mene istinski raduje kada se družim sa mladima, a posebno kada imamo priliku da ih nagradimo za postignute rezultate. Mi kao jedinica lokalne samouprave smo u obavezi da finansijski podržavamo amaterski sport i na ovaj način želimo da spriječimo da nam mladi idu iz zemlje i nastupaju pod zastavama susjednih država. To je obaveza državnog nivoa vlast ali u ovakvoj situaciji Opština pomaže i profesionalne sportiste. Također, kao podrška mladima izdvajamo rekordne novčane iznose za stipendiranje nadarenih studenata. Ova opštinska administracija je  zauzela stav da svi učenici koji ispunjavaju uslove budu stipendisti Opštine. Pored toga kao poklon našim sportistima krenuli smo sa projektom obnove kultnog FIS-a. Drago mi je da smo također ovim simboličnim nagradama obuhvatili i uspješne pojedince koji dolaze sa područja drugih opština, kazao je načelnik prisutnima.

 

Najboljim sportistima biće isplaćene pojedinačne nagrade u iznosima koji se kreću od 100 do 450 KM.

 

-Vi ste najveće nade ove zemlje i ovo je dokaz da se trud i rad isplate. Mi imamo obavezu prema vama da vas podržimo na razne načine kako biste ostvarili još bolje rezultate, poručila je vijećnica Kapo.

 

Na današnjem prijemu nagrađeno je 32 mladih uspješnih sportista:   Uma Nuhbegović (prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz odbojke); Amor Šačić (prvo mjesto na svjetskom prvenstvu za juniore U18 u hokeju na ledu); Faris Šišić (drugo mjesto na atletskom juniorskom prvenstvu BiH u disciplini skok u vis); Rayan Siddi (prvo mjesto na Kantonalnoj ligi za pionire u nogometu); Bilal Joldić (drugo mjesto na državnom takmičenju u fudbalu); Neira Joldić (prvo mjesto sa juniorskom selekcijom na regionalnom takmičenju u odbojci); Deni Berberović (prvo mjesto na Kantonalnoj ligi za pionire u nogometu); Berina Sokolović (prvo mjesto na federalnom takmičenju iz odbojke); Adna Avdić (prvo mjesto na federalnom takmičenju iz odbojke); Selma Šehović (prvo mjesto na federalnom takmičenju u odbojci); Harun Ahmetovski Karim, Arman Dizdarević, Benjamin Vranešić, Lut Memić i Rijad Pleho (prvo mjesto na svjetskom takmičenju u disciplini hokej na ledu); Ajla Bašić (prvo mjesto na državnom takmičenju u disciplini bacanje kladiva); Bakir Koso i Arman Džafo (prvo mjesto na kantonalnom takmičenju u fudbalu); Nejla Zuko (mjesto na federalnom takmičenju u odbojci); Dija Čolić (drugo mjesto na državnom takmičenju u disciplini 100 m prsno plivanje za juniore); Ali Čehajić (prvo mjesto na državnom takmičenju u dresurnom jahanju); Najla Prašljivić (prvo mjesto na državnom takmičenju u disciplini bacanje kladiva); Hana Cocalić (drugo mjesto na državnom takmičenju u disciplini skok s motkom); Neira Hadžiahmetagić (prvo mjesto na državnom takmičenju u disciplini skok s motkom); Affan Salispahić (prvo mjesto na državnom takmičenju u disciplini 50 metara slobodno plivanje); Ena Petrić (drugo mjesto na državnom takmičenju u disciplini bacanje kladiva); Tara Hodžić (prvo mjesto na državnom takmičenju u disciplini štafeta 4x100 metara); Neal Ahmedbegović (drugo mjesto na državnom takmičenju u plivanju); Emina Sipović (drugo mjesto na evropskom prvenstvu u karateu, kategorija juniorke – 59 kg); Nejra Sipović (drugo mjesto u karateu na Balkanskom prvenstvu za seniore); Ahmed Mulalić (prvo mjesto na državnom takmičenju u džudu); Ena Herenda (treće mjesto na federalnom takmičenju u disciplini dresurno jahanje).

 

Današnjem prijemu u ime Općine također je prisustvovala i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević koja je ovom prilikom naglasila da je ovo drugi krug nagrađivanja mladih i uspješnih sportista tokom ove godine i da Općina Centar sufinansira odlaske mladih sportista na internacionalna sportska takmičenja.