„FESTIVAL U CENTRU“

Mostarske mažoretkinje uljepšale festival u Radićevoj ulici

Sedmog dana manifestacije „Festival u Centru“, koju drugu godinu zaredom organizuje Općina Centar tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, najviše pažnje sugrađana su izazvale Mostarske mažoretkinje koje su u pratnji Duvačkog orkestra Zenica sinoć prodefilovale Radićevom ulicom.

Mostarske mažoretkinje su osnovane 1995. godine i osvajale su brojna priznanja i medalje na državnim i evropskim takmičenjima. Mažoretkinje kroz ples i pjesmu na najbolji mogući način prenose pozitivnu sliku o Mostaru i državi Bosni i Hercegovini.

 

Duvački orkestar Zenica je osnovan davne 1926. godine. Osnivači su bili Austrijanci i Česi koji su dolazili raditi u Zenicu i donosili svoje muzičke instrumente.  Orkestar čine učenici osnovne i srednje muzičke škole, kao i muzičke akademije te profesori muzike.

 

U vanjskom dvorištu knjižare „Buybook“ održana je promocija knjige „Projekat Lazarus“ autora Aleksandra Hemona. Razgovor sa autorom je vodila Kristina Ljevak.

 

Kao i prethodnih večeri i sinoć su sugrađani imali priliku, pored učešća u likovnoj koloniji, vježbati sa članovima centara za zdravo starenje, igrati šaha ili teqvoly (kombinacija odbojke i stonog tenisa).

 

Za dobru atmosferu u nastavku večeri pobrinuli su se DJ, na zadovoljstvo mnogobrojnih sugrađana.