Vijesti

10.07.2020.
11. jula na području općine Centar oglasit će se sirene u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici
U znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, na području svih općina Kantona Sarajevo u subotu, 11. jula ove godine, tačno u 12 sati, simbolično će se oglasiti sirene civilne zaštite u trajanju od jedne minute.
10.07.2020.
Javna tribina o Prijedlogu izmjena i dopuna Regulacionog plana „Panjina kula-Hrastovi, lokalitet Breka“
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 8. vanrednoj elektronskoj sjednici, održanoj 29. aprila 2020. godine, donijelo Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Panjina kula-Hrastovi, lokalitet Breka“, kao i odluku o njenom provođenju.
10.07.2020.
Javna tribina o Prijedlogu izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski park Crni vrh“
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 51. redovnoj sjednici, održanoj 27. februara 2020. godine donijelo Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski park Crni vrh“.
09.07.2020.
Delegacija Općine Centar ispratila kolonu sa posmrtnim ostacima devet ubijenih Srebreničana
Danas se u podnevnim satima kolona koja prevozi identificirane posmrtne ostatke devet ubijenih Srebreničana, koji će biti ukopani u mezarju Memorijalnog centra u Potočarima 11. jula, privremeno zaustavila ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine gdje su predstavnici svih nivoa vlasti, te vjerski dužnosnici odali dužu počast ubijenim tokom genocida u Srebrenici jula 1995. godine.
09.07.2020.
Započelo čiščenje i uređenje terena u gradskom parku Jezero na Betaniji
U četvrtak, 9. jula 2020. godine na lokalitetu gradskog parka Jezero na Betaniji počela je akcija čišćenja i uređenja terena na kojem je planirana prva botanička bašta koju će urediti Ambasada Narodne Republike Kine u BiH.
09.07.2020.
Općina korisnicima stanova na trasi Prve transverzale ponudila zamjenske stanove
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić uputio je pismo Muji Porobiću, korisniku stana u prizemlju u Ulici Halida Kajtaza na broju 40 koji se nalazi na projektiranoj trasi Prve transverzale u kojem se ističe:
09.07.2020.
UBLAŽAVANJE POSLJEDICA IZAZVANIH POJAVOM KORONAVIRUSA
Počela isplata bespovratnih sredstava obrtnicima
Služba za finansije, privredu i LER Općine Centar počela je sa uplatom bespovratnih finansijskih sredstava na žiro račune 150 obrtnika koji su ispunili uslove Javnog poziva.
08.07.2020.
Načelnik Ajnadžić uručio Damiru Džumhuru pismo namjere i idejni projekat budućeg teniskog centra na Betaniji
Danas je na prostoru otvorenih teniskih terena u Ulici Patriotske lige, kojima upravlja Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, održana press konferencija na kojoj su se obratili prisutnima najbolji bosanskohercegovački teniser BiH Damir Džumhur i njegov prvi trener i velika podrška u profesionalnoj karijeri otac Nerfid Neno Džumhur.
08.07.2020.
Sutra akcija čišćenja i uređenja terena u gradskom parku Jezero na Betaniji
U četvrtak, 9. jula 2020. godine u 12 sati na lokalitetu gradskog parka Jezero na Betaniji počinje akcija čišćenja i uređenja terena na kojem je planirana prva botanička bašta koju će urediti Ambasada Narodne Republike Kine u BiH.
08.07.2020.
U petak u Foto galeriji Jelićeva otvorenje izložbe „Duša Srebrenice“
U petak, 10. jula 2020. godine u 20 sati u Foto galeriji Jelićeva bit će upriličeno otvaranje izložbe „Duša Srebrenice“ priznatog bosanskohercegovačkog fotografa i fotoreportera Midhata Poturovića.
07.07.2020.
UBLAŽAVANJE POSLJEDICA IZAZVANIH POJAVOM KORONAVIRUSA
Danas počelo potpisivanje ugovora sa 150 obrtnika
U utorak, 7. jula 2020. godine u velikoj sali Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovore sa obrtnicima sa područja općine Centar.
07.07.2020.
Načelnik Ajnadžić obišao radove u Ulici Patriotske lige
Tokom dana načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa svojim saradnicima, obišao gradilište u Ulici Patriotske lige gdje je u toku treća faza realizacije projekta rekonstrukcije ove saobraćajnice.
07.07.2020.
Zbog korijenja platana se proširuje zelena površina
Počelo uređenje parka Mirze Delibašića i Davorina Popovića
Tokom ove sedmice radnici građevinske firme „Sela“ su započeli sa radovima na uređenju kamene ograde oko parka Mirze Delibašića i Davorina Popovića u centru grada.
06.07.2020.
Kapitalni projekat u MZ „Hrastovi-Mrkovići“ vrijedan oko 6 miliona konvertibilnih maraka
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić i njenim zamjenikom Mustafom Mulićem, svojim saradnicima te općinskim vijećnicima, danas obišao lokaciju gdje je u toku izgradnja nove saobraćajnice koja povezuje ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
06.07.2020.
UBLAŽAVANJE POSLJEDICA IZAZVANIH POJAVOM KORONAVIRUSA
Sutra potpisivanje ugovora sa obrtnicima
U utorak, 7. jula 2020. godine u 12 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovore sa obrtnicima sa područja općine Centar.
06.07.2020.
U Foto galeriji Jelićeva izložba „Duša Srebrenice“
U petak, 10. jula 2020. godine u 20 sati u Foto galeriji Jelićeva bit će upriličeno otvaranje izložbe „Duša Srebrenice“ priznatog bosanskohercegovačkog fotografa i fotoreportera Midhata Poturovića.
06.07.2020.
Javna tribina o Konceptu Izmjena i dopuna Urbanističkog projekta „Kvadrant Sirano-Pozorište mladih“ za lokalitet hotel „Pošta“
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 49. redovnoj sjednici, održanoj 9. januara 2020. godine donijelo Odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Urbanističkog projekta „Kvadrant Sirano-Pozorište mladih“ za lokalitet hotel „Pošta“.
06.07.2020.
Pomoć Općine Centar projektima održivog povratka u Srebrenicu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa Karolinom Karačić, predsjedavajućom Općinskog vijeća i saradnicima posjetio Srebrenicu. Delegacija Općine Centar je položila cvijeće i odala počast ubijenim u genocidu u Srebrenici, a zatim se susreo i sa predstavnicima Memorijalnog centra u Potočarima.
03.07.2020.
Obilazak nove saobraćajnice koja povezuje ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će, zajedno sa svojim saradnicima, u ponedjeljak 6. jula 2020. godine u 12 sati obići lokaciju gdje je u toku izgradnja nove saobraćajnice koja povezuje ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
03.07.2020.
Započela treća faza obnove saobraćajnice u Ulici Patriotske lige
Tokom jučerašnjeg dana radnici građevinske firme „Bosman“ su započeli sa radovima na rekonstrukciji dijela saobraćajnice u Ulici „Patriotske lige“.