Vijesti

03.07.2020.
Novi projekat podrške za mala i srednja preduzeća
BBI banka i Općina Centar za privrednike pripremili 17,5 miliona maraka
Danas su u zgradi Općine Centar u Sarajevu ugovor o poslovnoj saradnji potpisali dr. Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar i Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo, čime je zvanično uspostavljena nova, izuzetno povoljna finansijska linija za subjekte male privrede registrovanim na području ove lokalne zajednice.
03.07.2020.
Rekonstrukcija ciciban igrališta na Bjelavama i Šipu
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač i glavni finansijer Općina Centar, od prošle godine, je u obavezi da održava 20 ciciban igrališta i jedan sportski teren na području Centra.
02.07.2020.
Općina Centar nabavila zaštitnu opremu za KJKP „Park“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ Edin Abdurahmanović potpisali su ugovor o davanju na korištenje zaštitne opreme koje je za potrebe „Parka“ nabavila Općina Centar.
02.07.2020.
Finansijska podrška Općini Foča za ublažavanje posljedica izazvanih koronavirusom
Sekretar Općine Centar Mirsada Lingo i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Vahid Bećirević ugostili su načelnika Općine Foča Zijada Kunovca i uručili mu ugovor o dodjeli finansijskih sredstava.
01.07.2020.
Pravosnažno rješenje o uklanjanju još jednog objekta na Prvoj transverzali
U ponedjeljak 29. juna 2020. godine Ministarstvo saobraćaja-Direkcija za puteve KS podnijela je Općini Centar zahtjev sa potpunom dokumentacijom za uklanjanje stambenog dupleks objekta, spratnosti podrum+prizemlje+sprat u Ulici Halida Kajtaza 6 i 8.
01.07.2020.
UBLAŽAVANJE POSLJEDICA IZAZVANIH POJAVOM KORONAVIRUSA
Počela montaža 560 plastenika za stanovnike općine Centar
U srijedu, 1. jula 2020. godine u prostorijama Rekreativno-zabavnog centra i zoo vrta „Pionirska dolina“ općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovore sa poljoprivrednicima sa područja središnje sarajevske općine o dodjeli plastenika.
01.07.2020.
Potpisivanje ugovora o poslovnoj saradnji Općine Centar i BBI banke
U četvrtak, 2. jula 2020. godine u 10 sati u prostorijama Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1, sala 33) načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjednik Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo Amer Bukvić će potpisati ugovor o poslovnoj saradnji Općine i ove banke.
01.07.2020.
Zbog pogoršane situacije i povećanog broja zaraženih koronavirusom
Radno vrijeme Općine Centar od 7.30 do 15 sati
S ciljem realizacije mjera na sprečavanju širenja virusa načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je donio odluku prema kojoj će radno vrijeme Općine Centar biti od 7.30 do 15 sati.
30.06.2020.
Još 64 porodilje dobile novčanu podršku Općine Centar
Danas je velikoj sali Općine Centar organizovano uručenje jednokratnih novčanih pomoći porodiljama sa područja središnje sarajevske općine.
30.06.2020.
Roditeljima se štedi i novac i vrijeme
Općina Centar priprema implementaciju projekta e-beba
Kako bi se novopečenim roditeljima omogućilo da se maksimalno posvete novorođenčadima, te da vrijeme ne gube na procedurama upisa i dobijanja dokumenata, Općina Centar je započela pripremu za implementaciju projekta e-beba.
30.06.2020.
Sutra počinje dodjela 560 plastenika
U srijedu, 1. jula 2020. godine u 12 sati u prostorijama Rekreativno-zabavnog centra i zoo vrta „Pionirska dolina“ (Patriotske lige 58) općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovore sa poljoprivrednicima sa područja središnje sarajevske općine o dodjeli plastenika.
30.06.2020.
Javna ustanova „Centar kulture i mladih“ u saradnji sa Općinom Centar
Mladim osobama ponuđene brojne škole i kursevi
Nakon prestanka stanja nesreće, koja je proglašena tokom pandemije koronavirusa, Javna ustanova „Centar za kulturu i mlade Općine Centar Sarajevo“ je ponovo otvorila vrata polaznicima kurseva i škola koje održavaju u tri objekta koje koristi ova ustanova i to u Jelićevoj ulici na broju 1, u prostorijama Centra za mlade na Gorici (Ulica Avde Jabučice 52) kao i u prostorijama kultnog FIS-a (Mis Irbina 10).
29.06.2020.
Nakon što je ambulanta na Šipu zatvorena zbog poplave
Ajnadžić predstavnicima JU Domovi zdravlja KS ponudio nove prostorije za smještaj ambulante
Obilne kišne padavine prouzrokovale su plavljenje prostorija porodične ambunalnte na Šipu koja je već desetak dana zatvorena. S obzirom da prostorije više nisu uslovne za rad ljekari su premješteni u ambulantu Koševsko brdo.
29.06.2020.
Još 64 porodilje će dobiti novčanu podršku Općine Centar
U utorak, 30. juna 2020. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će uručiti jednokratne novčane pomoći porodiljama sa područja središnje sarajevske općine.
29.06.2020.
Ovog vikenda provedena uspješna akcija čišćenja naselja Breka
U organizaciji Savjeta Mjesne zajednice „Breka“ i uz pomoć Općinskog štaba civilne zaštite Centar, Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar, Dobrovoljnog društva „Bjelave“, kantonalnih komunalnih preduzeća „Rad“ i „Park“ te uz pomoć građana tokom proteklog vikenda je organizovana i uspješno provedena akcija čišćenja i uređenja mjesnog područja Breka.
29.06.2020.
Uskoro kreće realizacija projekta „Kucaju na vrata zaboravljeni asovi“
Općina Centar Sarajevo, Grad Sarajevo i Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ realiziraju projekat „Kucaju na vrata zaboravljeni asovi“ u okviru kojeg će mališani trenirati košarku i borilačke sportove sa istaknutim bosanskohercegovačkim sportistima.
26.06.2020.
Uklonjena većina objekata sa trase Prve transverzale od Kranjčevićeve ulice do Ulice braće Begić
Danas su na inicijativu načelnika dr. Nedžada Ajnadžića predstavnici nadležnih službi Općine Centar, te Vlade Kantona Sarajevo koje su predvodili premijer Mario Nenadić i ministar saobraćaja Adi Kalem obišli sve lokacije duž buduće trase Prve transverzale od Kranjčevićeve ulice do Ulice braće Begić.
26.06.2020.
Općina Centar nastavlja sa finansijskom podrškom vjerskim zajednicama
U prostorijama Općine Centar upriličeno je potpisivanje ugovora o finansijskoj podršci koju Općina pruža vjerskim zajednicama na njenom području.
26.06.2020.
Načelnik Ajnadžić uručio specijalno vatrogasno vozilo pripadnicima DVD „Bjelave“
U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“ u petak, 26. juna 2020. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa komandirom ovog vatrogasnog društva Sulejmanom Vrancem potpisao ugovor o korištenju specijalnog vatrogasnog vozila čiju nabavku je finansirala Općina Centar.
25.06.2020.
Općina nagradila pobjednike općinskih takmičenja iz znanja
U velikoj sali Općine Centar, u četvrtak, 25. juna 2020. godine upriličena je podjela novčanih nagrada za 28 najuspješnijih učenika iz 11 osnovnih škola sa područja općine Centar.