OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“

Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka

Općina Centar finansirat će realizaciju dva nova projekta u prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na Koševskom brdu sa ciljem poboljšanja uslova boravka učenika i nastavnog osoblja u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Riječ je o projektima zamjene unutrašnje stolarije, te opremanja i uređenja prostora produženog boravka. O samoj realizaciji dva značajna projekta govorio je direktor osnovne škole Adin Begić.

 

-Naredni korak nam je da pokrenemo i okončamo procedure javnih nabavki na osnovu dobijenih ponuda, nakon čega ćemo prvo krenuti sa projektom obnove unutrašnje stolarije. Pošto se radi o velikom projektu njegova realizacija će biti realizovana u fazama. S obzirom na složenost procedura zamjenu stolarije nećemo moći završiti do početka nove školske godine, ali se nadamo da ćemo to okončati do kraja ove kalendarske godine. Sa novom unutrašnjom stolarijom, osim poboljšanja izgleda naše škole, također ćemo dobiti bolje uslove za nesmetano odvijanje nastave. Za potrebe poboljšanja uslova u produženom boravku škole planiramo nabaviti opremu poput ormarića, društvenih igara, tv prijemnika, laptop... te obnoviti podne prekrivke, objasnio je direktor Begić.

 

Navedena dva projekta će biti realizovana na osnovu ugovora koje su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ Adin Begić. Za realizaciju projekta obnove unutrašnje stolarije u školi iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar je izdvojen iznos od 33.180 KM, dok je za opremanje i uređenje prostora produženog boravka izdvojen iznos od 16.597 KM. 

 

Potpisivanju ugora također su prisustvovale dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Marijana Podrug Arapović i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar Lejla Dizdarević. 

 

Pored navedenog, zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar, tokom ovog  ljetnog raspusta, također će biti realizovani projekti uređenja eko učionice u Osnovnoj školi „Alija Nametak“ i obnova kotlovnice u OŠ „Musa Ćazim Ćatić“. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti