DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO

Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje

U prostorijama Društvenog centra Općine Centar Sarajevo (Ulica Muhameda Kantardžića 3 – zgrada Svjetlosti) u organizaciji Udruženja „Majka i dijete – Bombon“ - Institut za majku i djete održane su besplatne radionice za trudnice i mlade roditelje na temu „Prvi dani s bebom“.

Predavač dr. Samir Bejić, specijalizant pedijatrije, govorio je na temu „Prvi dani s bebom“, dok je polaznicima radionice magistrica zdravstvene njege i savjetnica za dojenje Amra Hadžimusić govorila o temi „Kako uspješno dojiti“. Organizatori su za mlade mame i roditelje pripremili prigodne poklone. 

Navedena aktivnost realizovana je u okviru projekta „Osnaživanje Društvenog centra“ koji se realizuje u sklopu projekta „Jačanje uloga mjesnih zajednica u BiH“,  uz finansijsku podršku vlade Švicarske i Švedske, a u implementaciji Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici Udruženja „Majka i dijete – Bombon“- Institut za majku i djete su u Društvenom centru Općine Centar Sarajevo nedavno za djecu predškolskog uzrasta održali prvu radionicu na temu „Zdrava ishrana“, posvećenu usvajanju zdravih životnih navika kod najmlađih. 

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti