POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE

Najava prvog Sajma socijalnih usluga

U petak, 5. jula 2024. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar će biti održana konferencija za medije na kojoj će biti najavljen prvi Sajam socijalnih usluga.
Najava prvog Sajma socijalnih usluga

Medijima će se obratiti ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković, načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor KJU „Porodično savjetovalište“ Osman Šaljo.

Naime, Služba za boračko–invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar Sarajevo uz podršku Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo organizuje prvi Sajam socijalnih usluga, koji će se održati 8. jula 2024. godine, sa početkom u 10 sati, u dvorani Doma mladih Skenderija. 

Namjera je okupiti sve relevantne sudionike iz sistema socijalne zaštite i nevladine organizacije, kako bi građane upoznali koje im službe/ustanove putem usluga i zakonom određenih prava u njihovoj lokalnoj zajednici mogu pomoći da ostvare svoja prava, te da generalno predstave sve usluge koje se ostvaruju u sistemu socijalne zaštite.

Također, posjetioci će se moći upoznati, kroz materijal koji se može dobiti na Sajmu, sa sistemom socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo i pružaocima usluga.

Sajam socijalnih usluga je besplatan za sve posjetioce i pružit će:

•Dostupnost informacija u ostvarivanju prava i usluga iz oblasti socijalne zaštite,

•Individualno orijentisan pristup,

•Integrisanje pojedinca i porodice u zajednicu u kojoj žive,

•Međusektorsku saradnju/razmjenu iskustava,

•Kreativne radionice,

•Prigodne poklone za učesnike radionica.

 

Pozivamo medije da prisustvuju konferenciji, ta na taj način daju doprinos unaprjeđenju svijesti o važnosti usluga socijalne zaštite, te promociji institucija, ustanova, međusektorskog aktivizma i saradnje i generalno zaštite ljudskih prava.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti