Vijesti

22.07.2022.
SANACIJA JOŠ JEDNOG STEPENIŠTA U CENTRU
U toku radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa u Ulici Buka
Na području općine Centar kontinuirano se realiziraju projekti u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture.
22.07.2022.
POZIV ZA DOSTAVLJANJE PRIJEDLOGA
Javna rasprava o Nacrtu strategije prema mladima Općine Centar
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 19. redovnoj sjednici, održanoj 30. juna 2022. godine, utvrdilo Nacrt strategije prema mladima Općine Centar 2022. – 2026. godina i donijelo odluku da se dokument uputi u javnu raspravu u trajanju 21 dan.
21.07.2022.
NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE
Napreduju radovi na sanaciji i proširenju dijela Ulice Hasana Bibera
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić obišao je danas radove na realizaciji projekta sanacije i proširenja dijela Ulice Hasana Bibera.
21.07.2022.
Besplatna škola taekwondoa za dječake i djevojčice
Centar za sport i rekreaciju – javna ustanova čiji je osnivač Općina Centar u saradnji sa taekwondo klubom Mladost iz Sarajeva organizira besplatnu školu taekwondoa za dječake i djevojčice.
21.07.2022.
HIMZE POLOVINE OD BROJA 18 DO BROJA 20
U toku radovi na sanaciji pristupne staze i stepeništa
U toku je realizacija još jednog projekta na području općine Centar u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture.
21.07.2022.
Izdato narandžasto upozorenje zbog izrazito visokih temperatura
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
20.07.2022.
Uskoro radovi na izgradnji novog terena na stadionu „Asim Ferhatović Hase“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i predstavnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalskog kluba Sarajevo usaglasili su stavove oko rekonstrukcije terena na stadionu „Asim Ferhatović Hase“, a koja se treba provesti u okviru projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“.
20.07.2022.
Završena sanacija stepeništa i staza u Velikom parku
Radnici građevinske firme „Sela“ okončali su radove na sanaciji stepeništa i staza u Velikom parku.
20.07.2022.
APEL GRAĐANIMA DA ČUVAJU PARKOVSKI MOBILIJAR
Nastavljena akcija zaštite zelenih površina u Centru
Općina Centar je u budžetu za ovu godinu obezbijedila 593.000 marka za izgradnju i održavanje sportskih ploha, dječijih i ciciban igrališta, a kako bi građanima, posebno mladima, obezbijedila što ugodniji životni ambijent.
20.07.2022.
Besplatna škola odbojke za djevojčice osnovnih škola
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević održao je radni sastanak sa Samirom Salihovićem, direktorom Škole odbojke Vakifbank u Sarajevu.
19.07.2022.
PLIVAČKI KLUB SPID
Zahvalnica načelniku Mandiću
Danas je općinski načelnik Srđan Mandić ugostio predsjednika Plivačkog kluba Spid Amela Kapu i članove ovog tofejnog kluba.
19.07.2022.
SLUŽBE CIVILNE ZAŠTITE NA TERENU
Zaštita zelenih površina usljed visokih temperatura
S obzirom da su u proteklom periodu zabilježene izuzetno visoke temperature bez padavina, te da se prema hidrometeorološkim prognozama trend sušnih dana nastavlja, Služba za civilnu zaštitu Općine Centar u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Bjelave“ kontinuirano vrši zalijevanje sadnica na području općine Centar.
19.07.2022.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Odabir izvođača radova za izgradnju street workout parka
Općinska Služba za prostorno uređenje i investicije je putem Odsjeka za javne nabavke pokrenula proceduru odabira izvođača radova na izgradnji street workout parka na otvorenom, i to na lokalitetu parka Jezero-Betanija.
19.07.2022.
VEČERAS OTVARANJE
Općina Centar podržala 14. Omladinski Film Festival Sarajevo
Večeras će u Sarajevu biti otvoren 14. Omladinski Film Festival Sarajevo koji će trajati do 23. jula ove godine.
18.07.2022.
VIŠEGODIŠNJI PROBLEM STANOVNIKA OKOLNIH NASELJA
U toku radovi na sanaciji stepeništa za naselje Borak
Radnici građevinske firme „Sela“ izvode radove na sanaciji stepeništa u sarajevskoj ulici Borak koje je zbog izuzetno lošeg stanja godinama uzrokovalo velike poteškoće stanovnicima okolnih naselja.
18.07.2022.
SVJETSKO PRVENSTVO U18 U DŽUDOU
Općina Centar podržala sa 20.000 KM
Iako nema direktnu nadležnost u oblasti sporta Općina Centar kontinuirano izdvaja značajna finansijska sredstva u cilju podrške sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju državu Bosnu i Hercegovinu u svijetu.
18.07.2022.
Pokrenute procedure javnih nabavki
Općinska Služba za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport je putem Odsjeka za javne nabavke pokrenula proceduru javne nabavke ruksaka i školskog pribora za učenike prvog razreda osnovnih škola.
18.07.2022.
Civilna zaštita Općine Centar upozorava na povećanu opasnost od požara
S obzirom da su u proteklom periodu zabilježene izuzetno visoke temperature bez padavina, Općinski štab civilne zaštite Centar Sarajevo apelira na građane da ne pale vatru na izletištima, u baštama i drugim otvorenim prostorima u blizini šumskog rastinja zbog opasnosti od požara.
18.07.2022.
AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI
U mjesnim zajednicama na području općine Centar
Crveni Križ Općine Centar Sarajevo organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi, mjerenje šećera u krvi te mjerenje krvnog pritiska u mjesnim zajednicama na području općine Centar.
15.07.2022.
OVE GODINE U BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 120 HILJADA KM
Jednokratne novčane pomoći uplaćene za 37 porodilje iz Centra
U okviru projekta pomoći porodiljama iz Centra nadležne općinske službe su okončale proceduru za mjesec juni uplatom finansijskih sredstava za 37 porodilja.