SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“

Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka

U prostorijama Općine Centar potpisan je protokol o realizaciji transfera Savezu organizacija za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama FBiH Sumero. Protokol, kojim je previđeno izdvajanje 10.000 KM za renoviranje prostora i pokretanje projekta „DI HUB“ SUMERO, potpisali su načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić i Dragana Grbić Hasibović, projekt menadžerica Saveza Sumero.

Ova vrijedna novčana donacija ujedno je nastavak višegodišnje saradnje Općine Centar Sarajevo i Saveza Sumero, koji su potpisnici sporazuma o realizaciji prevencije institucionalizacije i deinstitucionalizacija osoba sa invaliditetom sa područja općine Centar, u cilju poboljšanja kvalitete života i zaštite ljudskih prava osoba sa invaliditetom, na temelju UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom. 

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar pruža podršku i posvećuje veliku pažnju organizacijama i ustanovama koje se bave podizanjem kvaliteta života osoba sa intelektualnim teškoćama i drugim oblicima invaliditeta, te da će Općina i u narednom periodu snažno podržavati saradnju sa organizacijom SUMERO.

Novim projektom DI HUB SUMERO će se potaknuti saradnja među stručnjacima, organizacijama i korisnicima, te razvijati individualna podrška. Ovo ujedno predstavlja i inovativno središte kako bi se osobama s invaliditetom omogućio nezavisan i kvalitetan život izvan institucionalnih ustanova.

-Osobe sa invaliditetom mogu biti sjajni zaposlenici, ali moraju imati podršku, mentorstvo i veliko strpljenje poslodavca. Ovim projektom će naši mladi korisnici, educirati nove korisnike koji tek dolaze u lokalnu zajednicu, kako bi ih osnažili i osamostalili, a kako bi se i oni osjećali društveno korisni, pojasnila je projekt menadžerica  Grbić Hasibović.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti