Vijesti

04.07.2016.
Paketi sa namirnicama za 100 porodica povodom Ramazanskog bajrama
Članovi Udruženja „Veliko srce“ zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar dr. Nedžadom Ajnadžićem i općinskim vijećnicima Edinom Šikalom, Velijom Katicom, Hamdijom Hasanovićem i Suvadom Kerlom su u ponedjeljak 4. jula 2016. godine, u prostorijama Mjesne zajednice „Marijin dvor-Crni vrh“ upriličili podjelu paketa sa osnovnim namirnicama za 100 porodica povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama.
04.07.2016.
Općina Centar finansira obnovu komunalne infrastrukture na Kromolju
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Nezir Hadžić su prošle sedmice potpisali sporazum o finansiranju radova na izgradnji hidrofleks stanice na Kromolju, te rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Borak.
04.07.2016.
Osnovnoj školi Katoličkog školskog Centra donirano 5.000 maraka
Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području. Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem je iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 5.000 maraka Osnovnoj školi Katoličkog školskog centra, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.
04.07.2016.
Matični ured Općine Centar u utorak radi do 12 sati
Povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, šalter sala Matičnog ureda Općine Centar će raditi skraćeno radno vrijeme.
01.07.2016.
Općina Centar želi napraviti povoljan ambijent za zapošljavanje mladih sa njenog područja
Općina Centar je nedavno, u partnerstvu sa grupacijom Svjetske banke, pokrenula projekat vezan za poboljšanje poslovnog okruženja, regulatornu reformu i jačanje konkurentnosti u općini.
01.07.2016.
Besplatna škola plivanja za osnovce iz Centra
Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo i ove godine izdvojila je 8.000 KM za školu plivanja za učenike osnovnih škola, a koja se realizuje u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ na Olimpijskom bazenu Otoka.
01.07.2016.
Održana 51. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Općinsko vijeće Centar održalo je u četvrtak, 30. juna 2016. godine, 51. redovnu sjednicu. Zasjedanje je vodio dr. Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Vijeća. Općinski vijećnici su učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast žrtvama terorističkog napada 28. juna na aerodromu Kemal Ataturk u Istanbulu kada je poginulo 43 i ranjeno više od 230 ljudi.
01.07.2016.
Tematska sjednica Općinskog vijeća o EU programu saradnje za održivi urbani razvoj
U četvrtak, 30. juna 2016. godine održana je 14. tematska sjednica Općinskog vijeća Centar, a na dnevnom redu je bio Evropski program saradnje za odživi urbani razvoj URBACT III. Tematsku sjednicu je vodio dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević.
30.06.2016.
Za uređenje manjih javnih i zelenih površina u općini Centar 255.000 KM
Ugovor o realizaciji projekta uređenja manjih javnih i zelenih površina u Centru u četvrtak 30. juna 2016. godine u Općini Centar potpisali su Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave u ime načelnika Dževada Bećirevića i direktor KJKP „Park“ Safet Baltić.
30.06.2016.
Domu za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama donirano 5.000 maraka
Već nekoliko godina zaredom Općina Centar pomaže rad Kantonalne javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama. Nastavljajući praksu finansijske pomoći ovoj ustanovi čija se djelatnost prije svega odnosi na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, Općina Centar je iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 5.000 maraka.
30.06.2016.
Prestaje izdavanje radnih knjižica i promjena podataka
Iz Službe Općine Centar za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica obavještavaju građane da će, u skladu sa uputama Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, do 30. juna 2016. godine izdavati i unositi promjene u radne knjižice.
30.06.2016.
Za sanaciju vodovodnih instalacija Osnovnoj školi „Alija Nametak“ Općina donirala 7.700 maraka
Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem. Iz općinskog budžeta za 2016. godinu izdvojeno je 7.700 maraka Osnovnoj školi „Alija Nametak“, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.
29.06.2016.
U Općini Centar organizovan prijem za porodice šehida
U povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama u Općini Centar je 29. juna 2016. godine upriličen tradicionalni prijem za članove 20 porodica šehida, čiji su članovi porodica poginuli kao pripadnici Armije RBiH.
29.06.2016.
Općina Centar izdvojila 10.000 KM Zavodu za sportsku medicinu
U prostorijama Općine Centar potpisan je protokol o realizaciji granta za potrebe Javne ustanove "Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo" u iznosu od 10.000 KM koji je iz budžeta Općine Centar izdvojen toj zdravstvenoj ustanovi za ljekarske preglede sportista.
29.06.2016.
Ajnadžić obišao gradilište u Ulici Dejzina Bikića na Šipu
Radnici kantonalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ izvode radove na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Ulici Dejzina Bikića 19-39 na Šipu. Finansijer je Općina Centar koja je iz svog budžeta za ovaj projekat izdvojila 207.460 KM.
29.06.2016.
Komisija za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite i porodične medicine u posjeti Centru za zdravo starenje
Članovi Komisije Općinskog vijeća za unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite i porodične medicine na području općine Centar posjetili su Centar za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita 12. Povod posjete bio je upoznavanje sa aktivnostima koje se realiziraju u Centru koji za cilj ima poboljšanje kvaliteta života osoba treće životne dobi i njihove socijalne uključenosti u zajednicu.
29.06.2016.
Sutra zasjeda Općinsko vijeće Centar
Redovna 51. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 30. juna 2016. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
28.06.2016.
Za projekat kućne njege Općina Centar izdvojila 50 hiljada maraka
Brigu o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva Općina Centar, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, više od decenije stavlja među najprioritetnije aktivnosti. Pomoć se realizuje kroz mnogobrojne projekte - jednokratne novčane pomoći, kroz projekat „Hljeb i mlijeko“, pomoć u liječenju...
28.06.2016.
Nova javna rasvjeta u Centru
Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, kao realizator i nadzor projekta postavljanja nove javne rasvjete je, nakon provedene zakonske procedure javne nabavke, angažovao firmu „Testingelektro“ iz Sarajeva za postavljanje nove javne rasvjete na 26 lokacija u devet mjesnih zajednica u Centru.
28.06.2016.
Za sanaciju podova u učionicama OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ izdvojeno 6.500 maraka
Iako Općina Centar nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, već dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području. Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem je iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 6.500 maraka Osnovnoj školi „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi.