Općina Centar podržala održavanje konferencije Sarajevo Training Convention

Druga po redu međunarodna naučno – praktična konferencija o sportu, Sarajevo Training Convention, održana je 17. marta 2018. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Općina Centar finansijski je podržala održavanje pomenute konferencije sa 2.000 KM. U ime Općine Centar konferenciji je prisustvovala Jasmina Fazlić iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport.

Naime, konferencija je održana u organizaciji Fitness & health studija Transform, a međunarodno priznati stručnjaci su podijelili svoja dragocjena znanja sa prisutnima.

 

Konvencija je ugostila pet stručnjaka iz različitih oblasti sportskog treninga. Na pozornici su se redom mijenjali Tomislav Cvitanušić, Pero Kuterovac, Roni Kovačić, Nina Stojadinović i Asim Bradić. Na ovaj način prisutnima je ponuđeno mnoštvo aktuelnih i savremenih informacija, naučno utemeljenih dokaza i iskustva iz rada vrhunskih stručnjaka.

 

Pero Kuterovac je najuspješniji kondicijski trener u Hrvatskoj. Višestruki osvajač olimpijske medalje, kao najvećeg dostignuća u sportu, otkrio je prisutnima koje su tajne uspjeha do zlatne olimpijske medalje. Njegova tema bila je „Tri formule do zlata“.

 

Roni Kovačić je renomirani hrvatski fitness trener. U Sarajevu je govorio o ishrani rekreativaca i sportista. Tema „Personalni trening za svakoga“ je sigurno aktuelno pitanje u polju fitnessa.

 

Asim Bradić je univerzitetski profesor. Nekada na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, danas na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao jedan od najznačajnijih naučnika u regiji kada je u pitanju kondicijska priprema predstavio je temu „PHM (Personal Health Model) - Inovacijski model dijagnostike i treninga u sportu, fitnessu i rehabilitaciji“.

 

Tomislav Cvitanušić je naš sugrađanin. Jedan od osnivača NGO „Marathon“ i pokretača sarajevskog polumaratona, jednog od najmasovnijih događaja u regiji ovog tipa. Govorio je o motivaciji rekreativaca i sportista, a tema njegovog predavanja bila je „Koji je tvoj izgovor?“.

 

Nina Stojadinović je direktorica „Fitnes Akademije“, specijalizirane organizacije za edukaciju fitness instruktora gdje se do sada educirala i certificirala 31 generacija instruktora pilatesa, aerobika, stepa, kick aerobika, funkcionalnog i personalnog treninga i oni danas rade širom regiona i svijeta. Predavala je na temu „Primjena vježbi, tehnike i metodike body & mind programa u sportu, rekreaciji i rehabilitaciji“.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti