I u školi „Hasan Kikić“ održane radionice u okviru projekta „Pokaži svoj talenat“

U Sarajevu se i ove godine realizira projekt pod nazivom „Pokaži svoj talenat“ u kojem sudjeluju djeca sa poteškoćama u razvoju, kao i osnovci i srednjoškolci. Riječ je o projektu koji je ocijenjen kao najveća socijalizacija djece sa poteškoćama u razvoju u jugoistočnoj Evropi.

U okviru ovog projekta održane su četiri radionice gdje su djeca imala priliku pokazati i razvijati svoju kreativnost. Radionice su ranije održane u osnovnim školama „Safvet-beg Bašagić“ i „Isak Samokovlija“ kao i u prostorijama Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju Općine Centar. Četvrta po redu radionica održana je u Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ na Gorici.  Završna manifestacija je planirana za srijedu, 28. marta u Kinu Bosna (nekadašnje kino Prvi maj) u Alipašinoj ulici 19 koje je važno mjesto sarajevske alternativne umjetničke scene.

 

Učesnici radionice bila su djeca sa poteškoćama u razvoju iz Zavoda „Pazarić“ zajedno sa domaćinima –učenicima pomenute škole.

 

U ime institucija koje pružaju podršku ovom projektu, četvrtoj radionici su u ime Općine Centar prisustvovali dopredsjedavajući Općinskog vijeća Sulejman Haljevac koji je ujedno jedan od organizatora ovog projekta i Elma Sultanić iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport.

 

Dopredsjedavajući Haljevac pozvao je sve zainteresirane da dođu na završnu manifestaciju u Kino Bosna i budu dio jedne izuzetno lijepe priče.

 

-Riječ je o projektu ljubavi, projektu najveće inkluzije djece sa posebnim potrebama u jugoistočnoj Evropi. Na završnoj manifestaciji u Kinu Bosna djeca iz cijele BiH će imati šansu da pokažu ono što su pripremili u ime svojih škola i udruženja. Na ovim radionicama djeca uče kako pokazati i razvijati svoju kreativnost. Cilj je da naša djeca budu zajedno, bez ikakvih razlika među njima, istakao je Haljevac.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti