Općina za buduće prvačiće kupuje knjige, ruksake i školski pribor

Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje našeg podmlatka najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.
Općina za buduće prvačiće kupuje knjige, ruksake i školski pribor

Osim redovnih izdvajanja za unapređenje nastavnog procesa i poboljšanje uslova rada i boravka u obrazovnim ustanovama, počev od predškolskog pa do visokog obrazovanja, Općina Centar će od naredne školske godine obezbijediti besplatne udžbenike za sve prvačiće koji se upišu u 11 osnovnih škola na njenom području.

 

S obzirom na to da u aprilu počinje upis prvačića, kada je prvi upisni rok, Općina Centar želi obavijestiti roditelje budućih školaraca da ne kupuju udžbenike za prvi razred osnovne škole, jer će to učiniti Općina Centar, što će biti praksa i ubuduće. Također će biti nastavljena dosadašnja praksa da početkom nove školske godine, uz želje za sretan početak školovanja, Općina Centar daruje svim prvačićima sa njenog područja ruksake i školski pribor.

 

Podsjećamo da je u ovogodišnjem općinskom budžetu planirano 102.000 konvertibilnih maraka za nabavku udžbenika, ruksaka i školskog pribora za prvačiće u 11 osnovnih škola. Svake godine na području općine Centar u osnovne škole se upiše oko 600 mališana, te ukoliko ovaj broj nakon aprilskog i augustovskog roka bude i veći, Općina će obezbijediti i dodatna sredstva za opremanje prvačića za početak školovanja.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti