Vijesti

22.07.2016.
Ajnadžić i Resić posjetili ponovno otvoreni hotel Holiday
Nakon što je grupacija hotela Europe 15. jula 2016. godine preuzela upravljanje nad sarajevskim hotelom Holiday, on je i počeo sa radom 20. jula 2016. godine. Tim povodom su u petak, 22. jula 2016. godine predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić posjetili Hotel Holiday, simbol Sarajeva i XIV zimskih olimpijskih igara, nekada poznat i kao Holiday Inn.
22.07.2016.
Potpisan ugovor za sanaciju spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina
Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme BOOC d.o.o. Sarajevo i predsjednikom Udruženja nosilaca „Zlatnog ljiljana“ i „Zlatne policijske značke“ općine Centar Zijadom Škamom, uskoro počinju radovi na sanaciji spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina.
22.07.2016.
U utorak zasjeda Općinsko vijeće Centar
U utorak, 26. jula 2016. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održan nastavak 52. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar Sarajevo (čiji prvi dio je održan 14. jula).
22.07.2016.
Općina Centar donira još 40.000 maraka Općoj bolnici ''Prim. dr. Abdulah Nakaš''
U ponedjeljak, 25. jula 2016. godine u 13 sati u sarajevskoj Općoj bolnici ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'' (Kranjčevićeva 12) članovi rukovodstva Općine Centar će sa prim. dr. Zlatkom Kravićem, v. d. direktora ove zdravstvene ustanove potpisati protokol na osnovu kojeg Općina Centar iz svog budžeta izdvaja 40.000 maraka Općoj bolnici za izradu projektnog rješenja i ugradnju postrojenja sa rezervoarom za snabdijevanje vodom.
21.07.2016.
Za nabavku lijekova penzionerima Općina izdvojila 45.000 maraka
Predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić, sekretar općinskog organa uprave Općine Centar Sarajevo Jasna Beba i savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić su u četvrtak, 21. jula 2016. godine posjetili prostorije Udruženja penzionera Centar Sarajevo gdje su ih ugostili zamjenik predsjednika Udruženja Alija Velić, predsjednik Izvršnog odbora Šaćir Čavrk, predsjednik Nadzornog odbora Šefik Šarić i blagajnica Ševala Dizdarević.
21.07.2016.
Općina Centar finansira organizaciju Memorijalnog turnira FK Jug
Središnja sarajevska općina nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima. Tim povodom, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, sekretar općinskog organa uprave Jasna Beba, savjetnik načelnika Mustafa Resić i vijećnik Velija Katica posjetili su prostorije Fudbalskog kluba „Jug“ gdje su ih ugostili potpredsjednik Upravnog odbora Dževad Sušić i sekretar Damir Zubanović.
21.07.2016.
Potpisan još jedan ugovor za izgradnju niša za kontejnere u Centru
Na području općine Centar Sarajevo i u ovoj godini realizira se projekt izgradnje natkrivenih niša za kontejnere za odlaganje otpada. Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ Selimom Babićem, u toku je izgradnja niša za kontejnere na više lokacija na području Centra.
21.07.2016.
Kroz ljetnu školu plivanja prošlo 105 osnovaca
Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti veoma značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je i ove godine izdvojila 8.000 KM za školu plivanja koju su na Olimpijskom bazenu Otoka besplatno pohađali učenici od trećeg do šestog razreda iz 11 osnovnih škola sa njenog područja.
20.07.2016.
Predsjedavajući Ajnadžić ugostio predstavnike Udruženja „Oaza“
Općina Centar Sarajevo dugi niz godina iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za pomoć organizacijama koje se bave pružanjem pomoći osobama sa poteškoćama u razvoju. S tim u vezi, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i vijećnik Velija Katica su u srijedu, 20. jula 2016. godine ugostili delegaciju Udruženja „Oaza“ koju su činili izvršni direktor Armin Smajlović i predsjednik upravnog odbora Midhat Karahmet. Povod posjete bio je razgovor o unapređivanju saradnje Udruženja sa Općinom Centar.
20.07.2016.
Krajem jula u Radićevoj ulici praznik pisane riječi
Sa okončanjem Festivala ulične umjetnosti (FUU) koji će od 22. do 24. jula 2016. godine biti održan u Sarajevu, u Radićevoj ulici u centru grada, na istoj lokaciji slijedi još jedan događaj u čijem fokusu će biti pisana riječ.
20.07.2016.
Polaznici škole grafita napravili mural ispred Centra za mlade
U prostorijama Centra za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52), nakon prezentacije funkcionisanja i mogućnosti interaktivne pametne table koju je za potrebe polaznika brojnih sekcija i radionica Centra za mlade nabavila Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Komisijom Općinskog vijeća za pitanja mladih, voditeljica „Ljetne škole grafita“ Smirna Kulenović, historičarka umjetnosti i koordinator „Dobrih nota“ sa kojima je Centar za mlade realizovao 8. i 9. jula ove godine ljetnu školu grafita prezentirala je rad ove škole čiji je pokrovitelj također Općina Centar.
19.07.2016.
Općina Centar finansira izradu projektne dokumentacije za izgradnju kružnog toka na Šipu
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i pomoćnica općinskog načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Alma Sadović posjetili su 19. jula 2016. godine Javno preduzeće „Ceste Federacije BiH“ gdje ih je ugostio direktor Ljubo Pravdić.
19.07.2016.
Projekt Radićeva ulica kao pješačka i umjetnička zona
Festival ulične umjetnosti (FUU) je manifestacija koja će drugu godinu zaredom biti održana u Sarajevu od 22. do 24. jula 2016. godine. Prošle godine Festival se održavao na području četiri sarajevske općine, a ove godine je fokusiran na općinu Centar gdje će u centru zbivanja biti Radićeva kao ulica od posebnog značaja.
19.07.2016.
Rekonstrukcija Ulice Zatikuša na Bjelavama
Na osnovu ugovora kojeg su potpisali Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar kao finansijera i Sunija Jahić, direktor firme „Bosman“ koja je izvođač radova, planirana je rekonstrukcija kompletne ulice Zatikuša na Bjelavama. Vrijednost projekta iznosi 48.000 KM, sredstva koja je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu.
19.07.2016.
Veterinarskom fakultetu Općina Centar donirala 10.000 maraka
Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova. Općina Centar na ovaj način želi omogućiti mladim ljudima, od kojih zavisi budućnost naše cjelokupne zajednice, što kvalitetnije uslove za obrazovanje. Stvaranju kvalitetnijih uslova za obrazovanje mladih Općina Centar doprinosi stalnim ulaganjem u nabavku opreme za potrebe nastavnih procesa kao i u projekte koji se realiziraju u obrazovnim ustanovama.
18.07.2016.
Općina Centar nastavlja pomagati rad Muzeja ''Alija Izetbegović''
U ponedjeljak, 18. jula 2016. godine predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajandžić je zajedno sa Mustafom Resićem, savjetnikom načelnika Dževada Bećirevića, posjetio prostorije Muzeja „Alija Izetbegović“ na Kovačima.
18.07.2016.
10.000 maraka za sufinansiranje sportskih aktivnosti KSC Skenderija
Sekretar općinskog organa uprave Općine Centar Sarajevo Jasna Beba, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić i pomoćnik općinskog načelnika za finansije Fahrudin Kurtović posjetili su 15. jula 2016. godine Kulturno-sportski centar Skenderija gdje ih je ugostio v.d. direktora Amer Kapo.
18.07.2016.
Ubrzati izdavanje odobrenja za rad trgovki na sarajevskim pijacama
Nakon što je Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine proteklih dana zapečatila oko 350 trgovačkih objekata na sarajevskim pijacama Sirano, Kvadrant i Ciglane, direktor KJKP „Tržnice-pijace“ d.o.o Jasmin Terović i šef Službe za tržišno-pijačne poslove i održavanje Suljo Đafić zajedno sa predstavnikom zakupaca Mirsadom Hasanovićem posjetili su Općinu Centar gdje su sa predsjedavajućim Općinskog vijeća dr. Nedžadom Ajnadžićem i pomoćnikom općinskog načelnika za finansije Fahrudinom Kurtovićem razgovarali o ubrzavanju izdavanja neophodnih odobrenja za rad kojim bi se omogućio nesmetan rad trgovcima.
18.07.2016.
Općina Centar nastavlja podržavati Akademiju nauka i umjetnosti BiH
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, sekretar općinskog organa uprave Jasna Beba i savjetnik načelnika Mustafa Resić posjetili su Akademiju nauka i umjetnosti BiH gdje su ih ugostili predsjednik Akademije Miloš Trifković, potpredsjednica Adila Pašalić-Kreso, generalni sekretar Zijo Pašić i sekretar Sekretarijata Akademije Amra Avdagić.
18.07.2016.
Sutra nastavak 52. sjednice Općinskog vijeća Centar
U utorak, 19. jula 2016. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održan nastavak 52. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar Sarajevo (čiji prvi dio je održan 14. jula).