Vijesti

15.07.2016.
Općina Centar pomaže ratnim vojnim invalidima–paraplegičarima
Imajući u vidu težak socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu šire društvene zajednice za njihove brojne probleme, Općina Centar dugi niz godina kao jedan od prioritetnih strateških ciljeva ima kontinuiranu brigu o boračkoj populaciji. Posljednji u nizu takvih primjera je donacija Općine Centar u iznosu od 5.000 maraka Udruženju ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo za održavanje kombi vozila.
15.07.2016.
U Centru za mlade održana prezentacija rada sa interaktivnom tablom
U prostorijama Centar za mlade na Gorici u petak 15. jula 2106. godine upriličena je prezentacija funkcionisanja i mogućnosti interaktivne pametne table koju je za potrebe polaznika brojnih sekcija i radionica Centra za mlade nabavila Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Komisijom Općinskog vijeća za pitanja mladih.
15.07.2016.
Stanarima zgrade u Ulici Đoke Mazalića Općina će pružiti pomoć
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je stanare zgrade u Ulici Đoke Mazalića u kojima su stradali stanovi zbog požara koji se dogodio 4. jula 2016. godine usljed dotrajalih elektroinstalacija. U posjeti su također bili i vijećnici Eso Tucaković i Suvad Kerla.
15.07.2016.
Održana 52. sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 14. jula 2016. održan je prvi dio 52. redovne sjednice Općinskog vijeća Centar. Zasjedanje su vodili predsjedavajući Vijeća dr. Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Slaven Kovačević. Nastavak ove sjednice zakazan je za utorak, 19. jula u 11 sati.
15.07.2016.
Predstavnici Općine posjetili Gradsku biblioteku u Konjicu
Komisija Općinskog vijeća Centar Sarajevo za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima, zajedno sa Službom za lokalnu samoupravu Općine Centar, u proteklom periodu realizovala je akciju prikupljanja knjiga za potrebe Gradske biblioteke u Konjicu.
14.07.2016.
Općina Centar želi biti strateški partner Sarajevo Film Festivalu
U sjedištu uprave Sarajevo Film Festivala potpisan je protokol o realizaciji sredstava Udruženju građana i umjetnika "Obala Art Centar" Sarajevo u iznosu od 30.000 KM za potrebe organizacije 22. po redu Sarajevo Film Festivala koji će biti održan od 12. do 20. augusta 2016. godine.
14.07.2016.
Sanacija spomen obilježja na području općine Centar
Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom firme „Sela“ d.o.o. Seadom Tutićem, uskoro počinju radovi na sanaciji spomen-obilježja na području Općine Centar.
14.07.2016.
Nastavljena finansijska podrška Udruženju MDD „Merhamet“
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja brigu o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva godinama unazad stavlja među najprioritetnije aktivnosti. Ova lokalna zajednica već šestu godinu zaredom obezbjeđuje novac Udruženju MDD „Merhamet“ za projekat „Kućna njega starih, iznemoglih i nepokretnih osoba“. Za ovaj projekat Općina Centar je putem granta za neprofitne organizacije iz budžeta za 2016. godinu izdvojila 6.500 maraka.
14.07.2016.
Moguće preseljenje Centra za kulturu u prostorije Centra za sport i rekreaciju
U prostorijama Centra za sport i rekreaciju, koji je smješten u zgradi FIS-a, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić je održao zajednički sastanak sa rukovodstvom Centra za sport i rekreaciju i Centra za kulturu, javnih ustanova čiji je osnivač Općina Centar.
14.07.2016.
Centar za mlade na Gorici dobio interaktivnu pametnu tablu
U petak, 15. jula 2016. godine u 11 sati u Centru za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52) bit će upriličena prezentacija funkcionisanja i mogućnosti interaktivne pametne table koju je za potrebe polaznika brojnih sekcija i radionica Centra za mlade nabavila Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Komisijom Općinskog vijeća za pitanja mladih.
13.07.2016.
Općina Centar nastavlja finansijsku podršku Fudbalskom klubu Sarajevo
Središnja sarajevska Općina nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Tim povodom, načelnik Općine Centar Dževad Bećirević ugostio je 13. jula 2016. godine direktora Fudbalskog kluba Sarajevo Dinu Selimovića. Povod posjete bio je potpisivanje protokola kojim je Općina Centar izdvojila 20.000 maraka za sufinansiranje priprema igrača FK Sarajevo.
13.07.2016.
Ajnadžić i Kovačević obradovali djecu koja borave u Roditeljskoj kući
Predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim zamjenikom Slavenom Kovačevićem posjetio je 13. jula 2016. godine Roditeljsku kuću za djecu oboljelu od raka, smještenu u krugu Pedijatrijske klinike Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. Ovom prilikom su predstavnici Centra podijelili slatkiše kojima su obradovali mališane koji borave u ovoj kući, svečano otvorenoj u aprilu ove godine.
13.07.2016.
Potpisan ugovor za izgradnju niša za kontejnere u Centru
Na području općine Centar Sarajevo i u ovoj godini realizira se projekt izgradnje natkrivenih niša za kontejnere za odlaganje otpada. Na osnovu ugovora kojeg je u ime Općine Centar Sarajevo potpisao načelnik Dževad Bećirević sa direktorom Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ Selimom Babićem, u toku je izgradnja niša za kontejnere na više lokacija na području Centra.
13.07.2016.
Općina Centar će pomoći demobilisanom borcu kojem je poplava uništila stan
Predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je porodicu Hodžić u Ulici branilaca Šipa 33, kojoj je poplava uzrokovana pucanjem zatvarača na glavnoj vodovodnoj cijevi u zgradi uništila stan. U posjeti su također bili i vijećnici Eso Tucaković i Suvad Kerla kao i pomoćnici načelnika za rad, zdravstvo i socijalnu politiku i civilnu zaštitu Osmo Babić i Vahid Bećirević.
13.07.2016.
Održana edukativna radionica za romsku djecu
U prostorijama Mjesne zajednice „Ciglane-Gorica“, u srijedu 13. jula 2016. godine, održana je tradicionalna edukativna radionica za romsku djecu iz Sarajeva pod nazivom „Ljetni kamp prijateljstva 2016.“
13.07.2016.
Sutra zasjeda Općinsko vijeće Centar
Redovna 52. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 14. jula 2016. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
12.07.2016.
Za nabavku neophodne opreme i materijala UKCS-u donirano 50.000 KM
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa Mustafom Resićem, savjetnikom načelnika Dževada Bećirevića i Osmom Babićem, pomoćnikom načelnika za rad, zdravstvo i socijalnu politiku Općine Centar, u utorak 12. jula 2016. godine, posjetio je Univerzitetski klinički centar Sarajevo, gdje ih je dočekala generalna direktorica ove ustanove prim. dr. Sebija Izetbegović zajedno sa svojim saradnicima.
12.07.2016.
Općina Centar nastavlja tradiciju nagrađivanja najuspješnijih farmera
Kako bi stimulisala razvoj poljoprivredne proizvodnje, stočarstva i pčelarstva na svom području, Općina Centar duže od decenije nagrađuje najuspješnije farmere koji se bave uzgojem stoke i pčela na ruralnim područjima središnje sarajevske općine. Tim povodom je u utorak, 12. jula 2016. godine u velikoj sali Općine Centar upriličeno svečano uručenje diploma i nagrada poljoprivrednim proizvođačima - pobjednicima Izbora za najuspješnije farmere-stočare iz Centra u 2015. godini.
12.07.2016.
Uređene zelene površine na Merhemića trgu
S ciljem stvaranja što kvalitetnijih uslova za život stanovnika Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Poseban akcenat stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici općine Centar.
12.07.2016.
Formiranje mreže Centara za zdravo starenje u općini Centar
Predsjednik Crvenog križa općine Centar Bakir Nakaš posjetio je Općinu Centar gdje ga je ugostio predsjedavajući Vijeća dr. Nedžad Ajnadžić.