Vijesti

18.01.2018.
Potpisan memorandum o saradnji Općine Centar i KJU ''Porodično savjetovalište''
U Općini Centar Sarajevo je u četvrtak, 18. januara 2018. godine upriličeno potpisivanje Memoranduma o poslovnoj saradnji Općine Centar i Kantonalne javne ustanove ''Porodično savjetovalište''. Memorandum su potpisali općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Porodičnog savjetovališta Senad Alić.
18.01.2018.
Pjesmom i plesom obilježena druga godišnjica rada Centra za zdravo starenje
U prepunim prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12), 18. januara 2018. godine, svečano je obilježena druga godišnjica rada Centra.
18.01.2018.
U subotu obilježavanje 25 godina igranja kultne monodrame „CABAres CABArei“
U Centru kulture i mladih Sarajevo u Jelićevoj 1, u subotu 20. januara 2018. godine sa početkom u 19.30 sati, biće upriličeno obilježavanje 25 godina igranja kultne monodrame „CABAres CABArei“, koju igra bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović.
17.01.2018.
Općina Centar će ove godine izdvojiti više od pola miliona maraka za kulturu
Iako nema nadležnosti u oblasti kulture Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, svake godine izdvaja sve više sredstava iz svog budžeta za razvoj i promoviranje aktivnosti u ovoj važnoj društvenoj djelatnosti, a posebno za što veće i sadržajnije učešće mladih u kulturnim zbivanjima.
17.01.2018.
Sutra obilježavanje druge godišnjice rada Centra za zdravo starenje Općine Centar
U Centru za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12) u četvrtak, 18. januara 2018. godine sa početkom u 11 sati bit će upriličeno obilježavanje druge godišnjice od otvaranja Centra.
17.01.2018.
Nastavak sanacije oštećenja na kolovozu i saobraćajne signalizacije u Centru
Na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar, tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Grakop“ su okončali niz popravki oštećenja na kolovozu, kao i obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.
17.01.2018.
Besplatno klizanje u parku Hastahana do 11. februara
S obzirom na izuzetno pozitivan odjek javnosti, ali prije svega stanovnika općine Centar i intenzivnog korištenja ledene plohe u okviru Sarajevo Holiday Marketa na lokalitetu Hastahana, zahvaljujući Općini Centar produženo je korištenje navedene ledene plohe kako bi što više djece predškolskog i školskog uzrasta, ali i drugih ljubitelja klizanja imalo mogućnost da u centru grada u potpunosti besplatno koristi ovaj vid rekreacije.
16.01.2018.
Općina nastavlja podržavati rad Kinoteke Bosne i Hercegovine
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je u utorak, 16. januara 2018. godine ugostio ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adila Osmanovića i direktoricu Kinoteke Bosne i Hercegovine Devletu Filipović.
16.01.2018.
Sanacija oštećenja na kolovozu i saobraćajne signalizacije u Centru
Na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar, tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ su okončali niz popravki oštećenja na kolovozu, kao i obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.
16.01.2018.
Poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji
Općina Centar je raspisala javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji u 2018. godini, koji ostaje otvoren tokom cijele godine.
16.01.2018.
Objavljena preliminarna lista kandidata za općinske stipendije
Nakon što je Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport izvršila obradu svih prijava kandidata za dodjelu stipendija Općine Centar „Prof. dr. Husein Kulenović“, Komisija Općinskog vijeća Centar za obrazovanje utvrdila je preliminarnu listu izabranih kandidata za stipendiranje u školskoj 2017/2018. godini.
15.01.2018.
Općina će u skladu sa zakonom i mogućnostima pomoći izgradnju pasaža kod Katoličkog školskog centra
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima u ponedjeljak, 15. januara 2018. godine ugostio je ravnatelja Katoličkog školskog centra „Sveti Josip“ Marija Ćosića i pomoćnog biskupa vrhbosanskog Peru Sudara.
15.01.2018.
Danas počela obuka za programere
Smanjenje nezaposlenosti jedan je visokih prioriteta načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića. S obzirom da u Bosni i Hercegovini zanimanja u okviru IT sektora spadaju među deficitarne profesije, a trend potražnje za ovim kadrovima kontinuirano raste, Općina Centar je obezbijedila obuku s ciljem prekvalifikacije i edukacije nezaposlenih osoba sa visokom stručnom spremom za poslove iz oblasti primjene informacionih tehnologija.
15.01.2018.
U toku besplatna škola skijanja za osnovce iz Centra
Općina Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kao i prethodnih godina, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i tokom ovog zimskog raspusta organizirala je besplatnu školu skijanja za učenike osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine.
15.01.2018.
Poziv za prijave na javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja
Općina Centar i Projekt zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, pozivaju zainteresirane osobe nastanjene na području općine Centar da se prijave za učešće u programu podrške poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.
12.01.2018.
Ajnadžić podijelio paketiće mališanima romskog naselja na Gorici
Povodom predstojeće romske Nove godine Vasilice koja se slavi od 13. januara uveče do 17. januara, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima posjetio romsko naselje na Gorici u Ulici Dajanli Ibrahim-bega. Među stanovnicima i mališanima tog naselja na Gorici, koji su dočekali predstavnike sarajevske općine Centar, bio je i Dervo Sejdić, predsjednik Udruženja „Kali Sara – Romski informativni centar”.
12.01.2018.
Napreduju radovi na izgradnji zgrade za smještaj stanara iz ruševnih objekata
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković obišli su gradilište na Šipu u Ulici Dejzina Bikića gdje je u toku izgradnja objekta u kojem će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata sa područja općine Centar.
12.01.2018.
Objavljena preliminarna lista kandidata za općinske stipendije
Nakon što je Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport izvršila obradu svih prijava kandidata za dodjelu stipendija Općine Centar „Prof. dr. Husein Kulenović“, Komisija Općinskog vijeća Centar za obrazovanje utvrdila je preliminarnu listu izabranih kandidata za stipendiranje u školskoj 2017/2018. godini.
12.01.2018.
Općina pomaže odlazak reprezentacije Udruženja gluhih sportista na Evropsko futsal prvenstvo
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima ugostio je predstavnike Udruženja gluhih sportista u Bosni i Hercegovini, te predsjednika Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“ Jovana Divjaka.
11.01.2018.
Ajnadžić i Konaković obišli gradilište buduće škole na Šipu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović su u četvrtak, 11. januara 2018. godine, obišli gradilište na Šipu gdje je u toku izgradnja objekta osnovne škole.