Centar za sport i rekreaciju dobio novu opremu i vozila za održavanje zelenih terena i „ciciban“ igrališta

Na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu danas je potpisan ugovor i predata oprema i vozila za potrebe Javne ustanove „Centra za sport i rekreaciju“, koja upravlja ovim stadionom u ime Općine Centar kao svojim osnivačem.

Opremu i vozila, koje čine profesionalna traktorska kosilica sa potrebnim priključcima, četiri trimera za travu, te tri samohodne kosilice, kao i dva vozila od čega je jedan kombi i jedno terensko vozilo, javnoj ustanovi daje na korištenje Općina Centar, u čije ime je ugovor potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, dok je u ime JU „Centar za sport i rekreaciju“ ovaj dokument potpisala direktorica Sabina Špago.  Ukupna vrijednost donirane opreme i vozila iznosi oko 150.000 KM.

 

Sa novom opremom koja će im itekako dobro doći kod održavanja travnjaka stadiona na Koševu i teniskih terena, JU „Centar za sport i rekreaciju“ je dobila u nadležnost i održavanje dječijih „ciciban“ igrališta čiju izgradnju na svom području je finansirala Općina Centar.

 

-Donirana oprema koju smo danas dobili će nam za održavanje travnatog terena na stadionu jako puno značiti. Dio donirane opreme poput traktorske kosilice smo već koristili i već su vidljivi rezultati gdje je trava puno bolja i kvalitetnija. Terensko vozilo koje smo dobili je namijenjeno za održavanje „ciciban“ igrališta na području Centra. Sada smo u fazi izrade pravilnika oko načina preuzimanja i samog održavanja dječijih igrališta što predstavlja novu oblast rada za nas, posebno što se radi o prostorima gdje se igraju djeca o čemu moramo voditi naročitu brigu. Do sada smo dva puta godišnje, na proljeće i u jesen, radili uređenje travnjaka što jako puno košta, dok sa novom opremom imamo mogućnost to sami raditi, objasnila je Špago i dodala da je potreban još mali dio opreme za ovaj posao, ali s obzirom na dosadašnju naklonost načelnika Ajnadžića smatra da će bez problema nabaviti i ostatak opreme za održavanje travnjaka na stadionu.

 

Današnjoj primopredaji navedene opreme su također u ime Općine Centar prisustvovali savjetnici općinskog načelnika Mustafa Resić i Bećir Sirovina, kao i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti, te Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti