Vijesti

05.01.2018.
Obnova stepeništa i pješačkih staza ispred vrtića Šareni voz
Na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda u Centru, koji su potpisali načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Sela“ Sead Tutić, radnici ove firme rade na izgradnji novog stepeništa i pristupnih staza do objekta vrtića Šareni voz u Odobašinoj ulici na broju 10.
04.01.2018.
Načelnik Ajnadžić želi što prije staviti u funkciju kosi lift na Ciglanama
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sazvao sastanak na temu rješavanja pitanja statusa kosog lifta na Ciglanama, koji je održan u Općini u četvrtak 4. januara 2018. godine.
04.01.2018.
Povodom predstojećeg Božića upriličen tradicionalni prijem za porodice poginulih boraca
U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Božića, u Općini Centar je u četvrtak, 4. januara 2018. godine upriličen tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH pravoslavne vjeroispovjesti.
04.01.2018.
Izabranim članovima savjeta mjesnih zajednica Općine Centar uručena uvjerenja o dobijenom mandatu
U velikom sali Općine Centar u četvrtak 4. januara 2018. godine upriličeno je uručivanje uvjerenja o dobijenom mandatu članovima savjeta mjesnih zajednica koji su izabrani slobodnom voljom građana na izborima održanim 1. oktobra 2017. godine.
04.01.2018.
Imenovanje nove komisije za tehnički prijem vodovoda na Nahorevu
Okončani su radovi na izgradnji nove vodovodne mreže za naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemoviće i Selje, odabrana je firma koja će raditi na tehničkom održavanju novog postrojenja dok će Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo biti zadužen za ispravnost vode za piće koju će koristiti pomenuta naselja.
03.01.2018.
Ajnadžić obišao napuštenu bebu pronađenu u kontejneru
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u srijedu 3. januara 2018. godine, zajedno sa Karolinom Karačić, predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar i direktorom JU Kantonalni centar za socijalni rad Adnanom Podžom, posjetio Kliniku za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo gdje je smještena beba koja je pronađena u kontejneru u sarajevskoj ulici Koševo.
03.01.2018.
Danas zvanično počinje projekat „365 sport plus“
Danas će sa prvim fudbalskim treningom na Olimpijskom stadionu Koševo zvanično započeti projekat pod nazivom „365 sport plus“.
03.01.2018.
Obilazak radova na Merhemića trgu na Ciglanama
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, zajedno sa saradnicima, u srijedu 3. januara 2018. godine obišao dva gradilišta gdje su u toku završni radovi na uređenju dijela Merhemića trga na Ciglanama.
03.01.2018.
Tradicionalni prijem za boračke porodice povodom pravoslavnog Božića
U četvrtak, 4. januara 2018. godine u 9 sati u Općini Centar, Mis Irbina 1 (sala 205/II) će biti upriličen tradicionalni prijem za deset boračkih porodica u povodu nastupajućeg pravoslavnog Božića.
01.01.2018.
Općina Centar donirala knjige za biblioteku Osnovne škole „Šip“
Na inicijativu Vijeća roditelja Osnovne škole „Šip“ organizovana je dobrovoljna akcija prikupljanja udžbenika i knjiga za biblioteku ove škole.
29.12.2017.
Novogodišnja čestitka ljubiteljima fudbala u Sarajevu
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u petak, 29. decembra 2017. godine, potpisali su sporazum o sufinansiranju realizacije projekta modernizacije stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.
29.12.2017.
Općina Centar nastavlja podršku promociji i razvoju sporta
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u petak 29. decembra 2017. godine upriličio susret sa predstavnicima dva sportska kolektiva gdje im je uručio zaključke o finansijskoj podršci.
29.12.2017.
Ajnadžić i Karačić čestitali Novu godinu
Povodom Nove godine, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić uputili su čestitke sa željom da 2018. bude bolja od godine na izmaku.
29.12.2017.
Odabrani kandidati za učešće u programu obuke za programere
Nakon što je uspješno okončano testiranje kandidata koji su se prijavili na javni poziv za učešće u programu obuke za programere za stipendiranje nezaposlenih osoba u cilju prekvalifikacije i edukacije u oblasti primjene informacionih tehnologija (IT), koji je Općina Centar objavila 12. juna ove godine, okončana je procedura odabira kandidata koji će pohađati obuku.
29.12.2017.
Otvorene prostorije Centra kulture i mladih Općine Centar
Nakon što je Općinsko vijeće usvojilo Odluku o osnivanju Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar upriličeno je otvorenje novoopremljenih prostorija ovog Centra u sarajevskom FIS-u.
29.12.2017.
Uspješna realizacija projekta uklanjanja arhitektonskih barijera za osobe sa invaliditetom u Centru
Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo Elvis Sudar je tokom svoje posjete Općini Centar razgovarao sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem o dosadašnjoj saradnji Općine i pomenutog udruženja.
28.12.2017.
Besplatna škola skijanja za 100 osnovaca
Općina Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kao i prethodnih godina, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i u ovoj školskoj godini organizuje besplatnu školu skijanja za učenike osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine.
28.12.2017.
Završena sanacija stepeništa na Ciglanama
Na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, potpisanog između predstavnika Općine Centar i građevinske firme „Sela“, radnici pomenute firme su tokom proteklog perioda okončali radove na sanaciji stepeništa koje povezuje ulice Hakije Kulenovića i Avde Hume sa ulicom Husrefa Redžića na Ciglanama.
28.12.2017.
Upriličeno druženje za penzionisane uposlenike Općine Centar
U prostorijama Općine Centar upriličeno je tradicionalno druženje predstavnika Općine sa penzionisanim uposlenicima ove institucije.
28.12.2017.
Članovi Centra za zdravo starenje pripremili prigodan kulturno-zabavni program povodom Božića i Nove godine
U prostorijama Centra za zdravo starenje općine Centar danas su prigodnim kulturno-umjetničkim programom, te druženjem članova Centra obilježeni katolički Božić kao i predstojeća Nova godina.