Vijesti

11.01.2018.
Dodatni termini zbog velikog interesovanja za projekat „365 sport plus“
Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.
11.01.2018.
I u 2018. godini nastavak projekta „Hljeb i mlijeko za penzionere“
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem i ove godine u okviru kontinuirane brige o najranjivijim kategorijama stanovništva realizira projekt „Hljeb i mlijeko za penzionere“ u okviru kojeg obezbjeđuje po 50 maraka mjesečno za oko 460 socijalno ugroženih starijih sugrađana kao participaciju za kupovinu osnovnih životnih namirnica – hljeba i mlijeka. U budžetu središnje sarajevske Općine u 2018. godini za ovu namjenu izdvojeno je 288.000 KM.
11.01.2018.
Završeno asfaltiranje Ulice Aleksandra Puškina
S obzirom na povoljne vremenske uslove tokom proteklog perioda, radnici građevinske firme „Grakop“ okončali su radove na asfaltiranju Ulice Aleksandra Puškina.
10.01.2018.
Počinje obuka za programere
Smanjenje nezaposlenosti jedan je visokih prioriteta načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića. S obzirom da u Bosni i Hercegovini zanimanja u okviru IT sektora spadaju među deficitarne profesije, a trend potražnje za ovim kadrovima kontinuirano raste, Općina Centar je obezbijedila obuku s ciljem prekvalifikacije i edukacije nezaposlenih osoba sa visokom stručnom spremom za poslove iz oblasti primjene informacionih tehnologija.
10.01.2018.
Besplatan prevoz za učenike sa područja Centra
Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo godinama iz svog budžeta izdvaja sredstva kako bi obezbijedila besplatan prevoz za učenike osnovnih škola koji stanuju na većoj udaljenosti od škole, a gdje nemaju uspostavljene odgovarajuće saobraćajne linije javnog gradskog prevoza.
10.01.2018.
Obilježavanje 25 godina igranja kultne monodrame „CABAres CABArei“
U Centru kulture i mladih Sarajevo u Jelićevoj 1, u subotu 20. januara 2018. godine sa početkom u 19.30 sati, biće upriličeno obilježavanje 25 godina igranja kultne monodrame „CABAres CABArei“, koju igra bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović.
10.01.2018.
Obilazak gradilišta buduće škole na Šipu
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković će u četvrtak, 11. januara 2018. godine u 10 sati obići gradilište na Šipu gdje je u toku izgradnja objekta osnovne škole.
09.01.2018.
Općina Centar pomaže mladima u rješavanju stambenog pitanja
U ime načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, njegov savjetnik Osmo Babić i Almasa Ramović iz Službe za stambene poslove, u utorak 9. januara 2018. godine u prostorijama ove lokalne zajednice uručili su rješenja za refundiranje dijela troškova plaćenog poreza na promet nekretnina za podršku stambenom zbrinjavanju mladih.
09.01.2018.
U toku izgradnja biciklističke staze koja će povezivati Alipašinu sa parkom Jezero
S obzirom na povoljne vremenske uslove, radnici građevinske firme „Grakop“ nastavili su radove na izgradnji biciklističke staze koja će povezivati Ulicu Alipašina sa parkom Jezero, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz budžeta Općine Centar.
09.01.2018.
Počela besplatna škola skijanja za 100 osnovaca
Općina Centar, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kao i prethodnih godina, u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i tokom ovog zimskog raspusta organizirala je besplatnu školu skijanja za učenike osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine.
09.01.2018.
Potpisivanje ugovora za početak obuke za programere
Smanjenje nezaposlenosti jedan je visokih prioriteta načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića. S obzirom da u našoj domovini nedostaje programera, Općina Centar je obezbijedila obuku s ciljem prekvalifikacije i edukacije nezaposlenih osoba sa visokom stručnom spremom za poslove u oblasti primjene informacionih tehnologija.
08.01.2018.
Potpisani ugovori sa dobitnicima nepovratnih sredstava za razvoj obrta
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak 8. januara 2018. godine potpisao ugovore sa 31 dobitnikom općinskih bespovratnih finansijskih sredstava namijenjenih podršci razvoju obrta.
08.01.2018.
Predstavljeni projekti realizirani u 2017. i planovi za tekuću godinu
Općina Centar Sarajevo organizovala je 8. januara 2018. godine konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni brojni projekti koji su realizirani u 2017. godini, ali i oni koji su planirani u tekućoj.
08.01.2018.
Podrška Općine Centar stambenom zbrinjavanju mladih
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u utorak 9. januara 2018. godine u 10 sati u Općini Centar (sala 205/II sprat) uručiti rješenja za refundiranje dijela troškova plaćenog poreza na promet nekretnina za podršku stambenom zbrinjavanju mladih.
08.01.2018.
Objavljen javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja
Općina Centar i Projekt zapošljavanja mladih (YEP), koji se realizira uz podršku Vlade Švicarske, pozivaju zainteresirane osobe nastanjene na području općine Centar da se prijave za učešće u programu podrške poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja.
07.01.2018.
Ajnadžić i Karačić čestitali Božić
U povodu velikog pravoslavnog praznika Božića, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane praznika provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost.
05.01.2018.
Velika zainteresovanost mališana za besplatne termine klizanja u Hastahani
Kako je najavio načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić početkom nove 2018. godine omogućeni su termini za besplatno klizanje na klizalištu u parku Hastahana. Općina Centar je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 20.000 KM.
05.01.2018.
Objavljen međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za modernizaciju stadiona na Koševu
U nekoliko printanih medija na području Bosne i Hercegovine u petak 5. januara 2018. godine objavljen je otvoreni javni međunarodni poziv za iskazivanje interesa za modernizaciju stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.
05.01.2018.
Ajnadžić i Karačić čestitali pravoslavni Božić
U povodu nastupajućeg pravoslavnog Božića, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić upućuju svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini i mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu osobno, iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane blagdana provedu u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost.
05.01.2018.
Potpisivanje ugovora sa dobitnicima nepovratnih sredstava za razvoj obrta
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u ponedjeljak 8. januara 2018. godine u 11 sati potpisati ugovore sa 31 obrtnikom.