Započeli radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Buka

Tokom jučerašnjeg dana radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su započeli sa radovima na sanaciji Ulice Buka (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“). Vrijednost radova iznosi 87.210 KM, a sredstva su obezbijedili Općina Centar i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

Kako je predviđeno glavnim projektom prvo će biti mašinski uklonjen stari oštećeni asfalt, te stara podloga, umjesto kojeg će biti postavljeni novi. Također je planirano uklanjanje gotovo 310 metara oštećenih ivičnjaka i njihova zamjena, kao i sanacija trotoara. Prije postavljanja 1.200 metara kvadratnih završnog sloja asfalta duž saobraćajnice i trotoara, biće urađena nivelacija šibera za vodu (26 komada), šahtova za odvod (8 komada) i četiri rešetke, kao i ugradnja novih poklopaca na šahtove i šibere. Rok za izvođenje radova ove ulice, dužine 150 metara, koja je smještena između ulica Dalmatinska i Kaptol, je prema potpisanom ugovoru 40 kalendarskih dana. Za nadzor projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Ovo gradilište je tokom dana obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa svojim savjetnicima Bećirom Sirovinom i Mustafom Resićem i saradnicima iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar. Ovom obilasku su bili prisutni i glavni inženjer firme „Grakop“ Mujo Topalović koji je načelnika Ajnadžića upoznao sa detaljima projekta. Predstavnici Mjesne zajednice „Mejtaš-Bjelave“, kojoj administrativno pripada Ulica Buka, su tokom proteklog perioda postavili obavještenja sa informacijom o sanaciji ove saobraćajnice kako bi vlasnici parkiranih motornih vozila mogli ukloniti svoje automobile sa ulice tokom trajanja radova.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti