Predstave „Lakonoga u začaranoj šumi“ i „Bosanski lonac“ za građane MZ „Crni vrh-Gorica“

U cilju nastavka saradnje sa mjesnim zajednicama na području općine Centar, kroz realizaciju umjetničkih i kulturnih programa, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo će u sklopu projekta MZ 365+ ''Kulturni karavan'' organizirati izvođenje dvije predstave za građane MZ ''Crni vrh-Gorica''.
Predstave „Lakonoga u začaranoj šumi“ i „Bosanski lonac“ za građane MZ „Crni vrh-Gorica“

U prostorijama JU OŠ ''Hasan Kikić'' će se 23.10.2019. godine odigrati predstave ''Lakonoga u čarobnoj šumi'' u 10.45 sati, te ''Bosanski lonac'' u 18 sati.

 

''Bosanski lonac'' je komedija koja na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, starosjediocima i pridošlicama, odnosu grada i sela, političkim igrama…

 

U predstavi igraju Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Jasminka Božuta Požek, Aldin Tucić i Edin Drljević. Obnovu predstave uradio je Riad Ljutović, adaptaciju teksta Edin Drljević, dok su muzičke numere preuzete od muzičkog sastava Dubioza kolektiv.

 

''Lakonoga u začaranoj šumi'' je muzička basna o radoznaloj i naivnoj Stonogi koja se jednog dana izgubi u čarobnoj šumi i na tom putu nauči šta znači i koliko je bitno pravo prijateljstvo. Režiju i adaptaciju, prema tekstu ”Stonoga i prijatelji” Fahrudina Kučuka, potpisuje Riad Ljutović.


Glumci u ovoj muzičkoj basni su: Andrea Aković u ulozi Lakonoge, Armin Omerović je Lisac Dugonja i mladi Filip Radovanović, pauk Pepe. Iako je predstava primarno namijenjena za predškolski i školski uzrast, glumci ističu da će ovo biti poučna predstava, ne samo za djecu, nego i za odrasle, jer će roditelji zajedno s djecom učiti o određenim stvarima.

Predstava nosi poruku o značaju prijateljstva, te da su to vrijednosti koje djeca trebaju učiti od malih nogu. U pitanju je poučna priča kroz koju se na zabavan način provlače upozorenja koja su bitna za djecu.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti