Vijesti

25.01.2018.
Završena sanacija stepeništa u Alipašinoj 39
Stanovnici iz Ulice Alipašina 39 koji su do sada imali otežan pristup svojim stambenim objektima dobili su novo stepenište. Radnici građevinske firme „Sela“ su u proteklih nekoliko dana okončali sanaciju stepeništa u pomenutoj ulici kod 39. Općina Centar kao investitor projekta je obezbijedila u svom budžetu 19.841 KM za sanaciju tog stepeništa, a sve u cilju podizanja nivoa sigurnosti građana, te stvaranja što boljih uslova za svakodnevni život.
25.01.2018.
Obavijest korisnicima boračko-invalidske zaštite
Iz Službe za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar Sarajevo obavještavaju korisnike boračko-invalidske zaštite: porodice šehida i porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide i nosioce ratnih priznanja/odlikovanja, članove porodice poginulog i umrlog dobitnika ratnog priznanja/odlikovanja Općine Centar da su dužni javiti se u Općinu Centar u Službu za boračko-invalidsku zaštitu radi vršenja identifikacije.
24.01.2018.
Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju Općine Centar počeo sa radom
S obzirom da u Bosni i Hercegovini ne postoji sistematska podrška porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju, te da je pomoć povremena i ograničena vremenski, Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica krenula je u implementaciju projekta Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju.
24.01.2018.
Napravljen prvi korak ka izgradnji Doma za penzionere
U prostorijama KJKP Park ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Senad Hasanspahić, direktor navedenog preduzeća Alen Ramić i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u srijedu 24. januara 2018. godine potpisali su Memorandum o razumijevanju kojim se navedeni subjekti opredjeljuju za zajedničku aktivnost na realizaciji projekta izgradnje i budućeg korištenja Doma za penzionere na lokalitetu Pionirska dolina gdje se nalazi devastirani objekat bivšeg Diskotona.
24.01.2018.
Javni poziv boračkim udruženjima za finansiranje projekata sredstvima budžeta Općine Centar
Općina Centar raspisala je javni poziv boračkim udruženjima za dostavu projekata koji bi mogli biti finansirani sredstvima općinskog budžeta za 2018. godinu. Javni poziv je objavljen u srijedu, 24. januara 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i ostaje otvoren osam dana.
24.01.2018.
Sutra 20. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 20. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 25. januara 2018. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
23.01.2018.
Šest toplijih i ljepših zgrada u Centru
U okviru projekta postavljanja termo fasada na objekte kolektivnog stanovanja kojeg zajednički finansiraju stanari zgrada i Općina Centar, do sada su okončani radovi na svih šest stambenih zgrada koje su uključene u ovaj projekat u ulicama Bolnička 50, Kaptol 28, Kalemova 38, Franca Lehara 13, Derebent 24-26 i Branilaca Sarajeva 4.
23.01.2018.
Ajnadžić posjetio kompaniju Networks INT d.o.o.
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima u utorak, 23. januara 2018. godine posjetio kompaniju Networks INT d.o.o. sa kojom ova lokalna zajednica ostvaruje izuzetno dobru saradnju.
23.01.2018.
Za jednokratne socijalne pomoći Općina Centar izdvojila 100.000 KM
Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem godinama pokazuje senzibilitet prema osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Jedan u nizu takvih primjera je i izdvajanje finansijskih sredstava u svrhu jednokratne novčane pomoći za socijalno ugrožene porodice. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za tu namjenu obezbijeđeno je 100.000 maraka, a sa takvom praksom će se nastaviti i ubuduće.
23.01.2018.
Sutra potpisivanje Memoranduma o razumijevanju u vezi izgradnje Doma za penzionere
U prostorijama KJKP Park (Patriotske lige 58) ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Senad Hasanspahić, direktor navedenog preduzeća Alen Ramić i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić u srijedu 24. januara u 10 sati potpisat će Memorandum o razumijevanju kojim se navedeni subjekti opredjeljuju za zajedničku aktivnost na realizaciji projekta izgradnje i budućeg korištenja Doma za penzionere.
22.01.2018.
Kontinuirana briga Općine Centar za boračku populaciju
Imajući i vidu težak ekonomsko socijalni položaj boraca i njihovih porodica i nedovoljnu brigu društva za njihove brojne probleme i potrebe, Općina Centar Sarajevo u okviru kontinuirane brige o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, dugi niz godina redovno iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila potporu i razne vrste pomoći.
22.01.2018.
U toku obnova pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije
U okviru radova na obnovi pješačkih staza u parku kod Druge gimnazije, radnici firme „Sela“ privode kraju izgradnju pristupne rampe za kretanje osoba sa invaliditetom, a postavljaju se i ivičnjaci duž pješačkih staza.
22.01.2018.
Počinje sa radom Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju
S obzirom da u Bosni i Hercegovini ne postoji sistematska podrška porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju, te da je pomoć povremena i ograničena vremenski, Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica krenula je u implementaciju projekta Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju.
22.01.2018.
Besplatnu školu skijanja na Igmanu pohađalo 100 osnovaca iz Centra
Tokom ovog zimskog raspusta uspješno je okončan još jedan u nizu sportskih projekata za učenike osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine. Riječ je o besplatnoj školi skijanja na Malom polju na planini Igman koju je i ove, kao i proteklih godina, organizirala Općina Centar.
19.01.2018.
Leitner priprema dokumentaciju za modernizaciju kosog lifta na Ciglanama
Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić održao je sastanak sa predstavnicima firme Leitner u vezi kosog lifta na Ciglanama.
19.01.2018.
Dogovorene aktivnosti na implementaciji projekta ReLOaD
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, pristupila je zajedno sa još 20 lokalnih zajednica iz cijele Bosne i Hercegovine projektu Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD.
19.01.2018.
U prošloj godini za sanaciju klizišta Općina obezbijedila 2,6 miliona maraka
Općina Centar Sarajevo u posljednjih deset godina izdvojila je preko 12 miliona maraka za sanaciju klizišta na svome području, te je po visini uloženih vlastitih sredstava, kao lokalna zajednica, na prvom mjestu u Bosni i Hercegovini.
19.01.2018.
Za prevoz djece sa poteškoćama u razvoju izdvojeno 12.000 KM
Općina Centar Sarajevo, u budžetu za 2018. godinu, izdvojila je 12.000 KM za prevoz djece sa poteškoćama u razvoju, te na taj način još jednom iskazala brigu za jednu od najosjetljivijih skupina u našem društvu.
19.01.2018.
U četvrtak 20. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Redovna 20. sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 25. januara 2018. godine u 10 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
18.01.2018.
Ajnadžić posjetio Nahorevo, puštanje vode se očekuje početkom februara
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić posjetio je lokalitet Nahoreva gdje je u proteklom periodu realiziran projekat izgradnje vodovodne mreže za pomenuto, ali i naselja Nahorevska brda, Muharemoviće i Selje, i izvršio uvid u stanje objekta rezervoara kapaciteta 250 hiljada litara. Tom prilikom načelnik je razgovarao i sa stanovnicima kojima je izvršen kućni priključak sa distributivne mreže do šahta.